OHAL çağrısı yapan Profesör İzzet Özgenç'ten yeni açıklama

OHAL çağrısı yapan Profesör İzzet Özgenç'ten yeni açıklama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yasa tasarılarını 'onaylattığı' Prof. Dr. İzzet Özgenç, OHAL için hazırlık çağrısında bulunmuştu. Özgenç'ten yeni açıklama geldi.

AKP hükûmetlerine 2005 yılından bu yana, ceza yasalarının yazılmasında yardım eden, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan''a da yakınlığıyla bilinen Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asli Üyesi Prof. Dr. İzzet Özgenç, derinleşen ekonomik kriz karşısında OHAL ilan edilebileceğini öne sürmüştü. 

Gönenç paylaşımında şu ifadelere yer vermişti:

"Türk Lirasının yabancı paralar karşısındaki süregelen değer kaybı, “AĞIR EKONOMİK BUNALIM” sonucunun ortaya çıkacağı süreci başlatmıştır. Bu nedenle kaçınılmaz görünen ağır ekonomik bunalım sebebiyle OLAĞANÜSTÜ HÂL ilânına (Any., m. 119), toplum olarak hazırlıklı olmamız gerekir."

Açıklamalarının ardından Özgenç yeni bir paylaşımda bulundu.

"SADECE ÜLKEMİZDEKİ EKONOMİL GİDİŞATLA..."

Özgenç, "Ağır ekonomik bunalım sebebiyle olağanüstü hâl ilanına ilişkin açıklamalarım, herhangi bir kişi veya kurumla irtibatlı olarak ya da yönlendirme üzerine yapılmamıştır. Bu açıklamalar, sadece ülkemizdeki ekonomik gidişatla ilgili olarak duyduğum endişelerin ifadesinden ibarettir" dedi.

AKŞENER KONUYA DEĞİNDİ 

Öte yandan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Uygur İnsan Hakları toplantısı sonrası açıklama yaparak konuya değindi. Akşener, "Dış güçleri iki günlük bir süre için kenara koymuşlar. 2 görüş geldi dünden itibaren. Biri Japon bankasının raporu ikincisi İzzet Özgenç hocanın yorumu. Özgenç hocamız aynı zamanda hukuk profesörüdür. OHAL ilan edilebilir diye bir kapsam var. İç güçler dediğimiz zaman İzzet Hocanın yorumu üzerinden bakarsak bankalardaki hesaplara el koymaya kadar kararlar çıkacağına kadar bir endişe yaratır ki bu Türkiye’nin iflasına neden olur." ifadelerini kullandı. 

 

İlgili Haberler