Prof. Dr. İzzet Özgenç: Ağır ekonomik bunalım sonucu OHAL ilan edilebilir

Prof. Dr. İzzet Özgenç: Ağır ekonomik bunalım sonucu OHAL ilan edilebilir
Türkiye Bilimler Akademisi Asli Üyesi Prof. Dr. İzzet Özgenç, 'toplumun ağır ekonomik bunalım sebebiyle OHAL ilanına hazırlıklı olması gerektiği' şeklinde paylaşımda bulundu.

AKP hükûmetlerine 2005 yılından bu yana, ceza yasalarının yazılmasında yardım eden, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan''a da yakınlığıyla bilinen Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asli Üyesi Prof. Dr. İzzet Özgenç, derinleşen ekonomik kriz karşısında OHAL ilan edilebileceğini öne sürdü.

Özgenç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türk Lirası''ndaki değer kaybı nedeniyle Anayasa''ya dayanarak olağanüstü hal ilan edilebileceğini, toplumun buna hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.

Gönenç paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Türk Lirasının yabancı paralar karşısındaki süregelen değer kaybı, “AĞIR EKONOMİK BUNALIM” sonucunun ortaya çıkacağı süreci başlatmıştır. Bu nedenle kaçınılmaz görünen ağır ekonomik bunalım sebebiyle OLAĞANÜSTÜ HÂL ilânına (Any., m. 119), toplum olarak hazırlıklı olmamız gerekir."

JAPON BANKASI''NDAN 5 AŞAMALI PLAN İDDİASI

Japon bankası Nomura, hazırladığı raporda Erdoğan hükümetinin beş aşamalı bir planı yürüttüğünü ve ilk üç adımın hayata geçirildiğini ileri sürmüş, son iki adımın ise ''dış politika vakası'' ile ‘OHAL'' olarak sıralamıştı.

İlgili Haberler