En son fenomenleri hedef alan Okan Bayülgen'den Z kuşağına zehir zemberek sözler

En son fenomenleri hedef alan Okan Bayülgen'den Z kuşağına zehir zemberek sözler
Okan Bayülgen, sunucusu olduğu televizyon programında "Z kuşağından hiç hazzetmiyorum.” açıklamalarında bulundu.

''Muhabbet Kralı'' programının sunucusu Okan Bayülgen’in son programındaki konuklarından biri de sosyolog Prof. Dr. Barış Erdoğan''dı.

“HAPI YUTMUŞ KUŞAK”

Konuk Erdoğan, "Z kuşağına ‘hapı yutmuş kuşak’ diyorum. Birincisi geçen sene 128 bin çocuk antidepresan almış, gerçek anlamında hapı yutmaktan bahsediyorum. İkinci olarak ise sorunları çözmesini bilemeyen, iki insanla nasıl konuşulacağını bilmeyen bir nesil çıkıyor ortaya. Üçüncü olarak ise dünyada da Avrupa’da da 2. Dünya Savaş’ından sonra ilk kez bir nesil anne ve babasından daha kötü ekonomik şartlara sahip olacak" diye konuştu.

"Z KUŞAĞINDAN HAZZETMİYORUM"

Okan Bayülgen de Erdoğan’ın sözlerinin ardından “Z kuşağından hiç hazzetmiyorum. Z’nin bir bölümünü çok seviyorum. Bir bölümüyle de ölünceye kadar düzenli olarak kafa bulmak istiyorum ve Alfa’yı kurtarmak istiyorum” diye konuştu.

Bayülgen''in bu sözleri sosyal medyada çok konuşuldu.

Z VE ALFA KUŞAĞI KUŞAĞI

1997 ve 2012 seneleri arasında doğan insanları kapsayan jenerasyona Z kuşağı deniyor.

2013 yılından itibaren doğanlar ise Alfa kuşağı olarak adlandırılıyor.

FENOMENLER HAKKINDA DA KONUŞMUŞTU

Geçtiğimiz günlerde de sosyal medya fenomenlerini hedef alan Bayülgen, "Hepsi çöp, hepsi zavallı" yorumunda bulundu. Bayülgen, fenomenlerin sadece bazı aplikasyonlar var olduğu sürece geçerliliğini koruduğunu ifade ederek son dönemlerde bu tip işlere bulaşan sanatçılardan ise utanç duyduğunu söyledi.

“ONLARDAN HİÇBİR ŞEY OLMAZ”

Okan Bayülgen, konuyla ilgili açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Onları çöpe atıyorum hepsini ben. Onlar çöp, hepsi çöp. Para kazanmaya çalışan zavallılar hepsi. Hiçbir şey olmaz onlardan. Onlar bazı aplikasyonlar geçerliliği koruduğu sürece bir şey yapabilen, bu yolla da üç beş kuruş para kazanabilen insanlar. Başka bir şey değil. Ve sevdiğimiz, tanıdığımız sanatçıların bu işlere girmesi bende utanç duygusu uyandırıyor. İnsanlar neden sanatlarını yapmak yerine Instagram üzerinden buna tenezzül ederler anlamıyorum. Çok çirkin bir şey bence.”