Okul önündeki torbacılar yakalandı

Okul önündeki torbacılar yakalandı
Edirne’de polisin düzenlediği operasyonda okul önünde uyuşturucu sattığı tespit edilen 24 kişi gözaltına alındı. Operasyonda öğrencilere satılmak için hazırlanan 307 bin 730 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

MHP'nin,  uyuşturucu kaçakçıları ve torbacıları da kapsayan af teklifini Meclis'e sunması tartışmaları da beraberinde getirmişti. 

Özellikle uyuşturucu satıcılarının da kapsama dahil edilmesi büyük tepkilere neden olurken, uzmanlar teklifini geçmesinin felaketle sonuçlanacağını ve suç oranının artacağına dikkat çekmişti.

Tasarının geçmesi durumunda daha önce bir çok operasyonla birlikte cezaevine gönderilen yaklaşık 50 bin yükümlünün serbest kalması bekleniyor. Af teklifini gündeme gelmesiyle cesaret bulan torbacılar ise okul önlerinde çocuklarımızı zehirlemeye hız verdi.

Edirne’de polisin, okul önlerinde uyuşturucu sattığı belirlenen şüphelilere yönelik düzenlediği operasyonda 24 kişiyi gözaltına alındı. 

Operasyonda öğrencilere satılmak için hazırlanan 307 bin 730 adet uyuşturucu hap, aralarında sentetik uyuşturucu maddesinin de bulunduğu yaklaşık 6 kilo uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri kentte okulların açılmasıyla birlikte sokak satıcılarına yönelik operasyon başlattı. Ekipler ilk, orta ve lise önlerinde uyuşturucu sattığı belirlenen 24 şüpheliyi takibe aldı. Düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin ev ve araçlarında yapılan aramalarda 307 bin 730 adet uyuşturucu hap, 5 kilo 220 gram 'skunk' uyuşturucu maddesi, 1 kilo 52 gram uyuşturucu hammaddesi, 166 gram esrar, 130 gram reçine esrar, 119 gram sentetik uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Ayrıca 2 adet tabanca bulunurken, uyuşturucu satışından temin edildiği değerlendirilen nakit para da ele geçirildi.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, ifadelerinin alınması için Edirne Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

İlgili Haberler