Okul yaptıran Binali Yıldırım: "KDV'den muaf oluyorsunuz"

Okul yaptıran Binali Yıldırım: "KDV'den muaf oluyorsunuz"
AKP'li Binali Yıldırım, çocukları tarafından yaptırılan ve adının verildiği okulun açılışında dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Yıldırım, "KDV istisnası getirdik. KDV için gelecek yıllarda mahsuplaşma gibi bir meseleyle karşı karşıya kalmayacaksınız" diyerek iş insanlarına çağrıda bulundu.

AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İstanbul Tuzla'da çocukları tarafından adın yaptırılan okulun açılışında konuştu.

KDV muafiyetine vurgu yapan Yıldırım'ın, iş insanlarına çağrısı ise dikkat çekti. Okul yaptıranların KDV'den muaf tutulduğunu, söz konusu düzenlemenin ise Başbakanlığı döneminde yapıldığını ifade eden Binali Yıldırım, "Okul yaptırdığınız zaman KDV'den muaf oluyorsunuz. Başbakanlığım zamanında yaptığımız bir düzenlemeyle okul inşaatlarında KDV istisnası getirdik. KDV için gelecek yıllarda mahsuplaşma gibi bir meseleyle karşı karşıya kalmayacaksınız" ifadelerini kullandı.

Binali Yıldırım, konuşmalarının devamında ise "Bütün hayırseverlerimizi, özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin, Adana gibi yoğun illerimizde okul yapmaya davet ediyorum" sözleriyle iş insanlarına çağrıda bulundu.

DİKKAT ÇEKEN DETAY

Yıldırım'ın açıklamaları ise çocukları tarafından yaptırılan okulun aynı anaç için yapılıp yapılmadığını akıllara getirdi.

Öyle ki Binali Yıldırım’ın çocuklarının Türkiye ve yurtdışında bulunan çok sayıda denizcilik şirketi olduğu ifade ediliyor.

Konuşmaların ardından, okulun açılış kurdelesi Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın duası ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım ile çocuklar Büşra Köylübay, Erkam Yıldırım ve Bülent Yıldırım, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, protokol ve öğrenciler eşliğinde kesildi.