Ömer Çelik: Irkçılık insanlığa karşı işlenmiş suçtur

Ömer Çelik: Irkçılık insanlığa karşı işlenmiş suçtur
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ırkçılığın insanlığa karşı işlenmiş suç olduğunu belirterek, "İnsanlık suçu olan ırkçılığa karşı Başakşehir Futbol Kulübü insan onurunu savunan bir duruş ortaya koydu" açıklamasında bulundu.

AK Partili Çelik, Twitter hesabından 'notoracism' etiketi ile yaptığı paylaşımda, "Irkçılık insanlığa karşı işlenmiş suçtur. İnsanlık suçu olan ırkçılığa karşı Başakşehir Futbol Kulübü insan onurunu savunan bir duruş ortaya koydu. Başakşehir'i bu onurlu duruşundan dolayı tebrik ediyoruz" ifadelerini kullandı.

“WEBO'YA KARŞI YAPILAN IRKÇI TACİZİ ŞİDDETLE KINIYORUZ'”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, spor ve ırkçılığın asla yan yana gelmemesi gerektiğini belirtti. AK Parti'li Çelik, "Hakem Sebastian Coltescu, çirkin bir ırkçılık örneği sergilemiştir. Irkçılığın sahaları esir almasına izin vermeyen ve güçlü duruşu ile 'ırkçılığa' kırmızı kart gösteren Başakşehir kadroları herkese ders verdi. Spor severler olarak ırkçılık ve nefretten kaynaklı tüm eylemlerle ilkeli bir mücadele yürütülmesi gerektiğini düşünüyoruz. UEFA tarafından çirkin eylemi gerçekleştiren hakemle ilgili gerekli adımların atılacağına inanıyoruz. Siyasette, toplumsal hayatta karşı olduğumuz gibi sporda da her türlü ırkçılığa ve ayrımcılığa karşıyız. Temsilcimiz Başakşehir'in teknik ekibinde yer alan Pierre Webo'ya karşı yapılan ırkçı tacizi şiddetle kınıyoruz" dedi.

yenicag-omer-celik.jpg

yenicag-omer-celik1.jpg