Ömer Çelik, Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı

Ömer Çelik, Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı
AKP Sözcüsü Ömer Çelik , partisinin MYK toplantısı sürerken kameraların karşısına geçerek açıklamada bulundu. Açıklamalarında FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmalarına değinen Çelik'in hedefinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu vardı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, patisinin MYK toplantısı devam ederken basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Çelik'in hedefinde CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu vardı. FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmalarına ilişkin tartışmalara değinen Çelik, "Maalesef bu şahıs konuştukça biz de bu konuya girmek zorunda kalıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ömer Çelik, "FETÖ Cumhurbaşkanımızı öldürmek istedi, Kılıçdaroğlu'na dokunmadılar. Bir kişiye hiç kimse dokunmadı o gece. Sayın Kılıçdaroğlu'na tanklar yol açtı. Meclis'e saldırıldı. Cumhurbaşkanımızı öldürmek istediler ama bir kişiye dokunmadılar. Darbe olurken Kılıçdaroğlu evinde film izler gibi izledi" şeklinde konuştu.

Çelik, muhalefetin '2004 MGK'sında tavsiye kararının gereğinin yapılmadığı' iddialarına ilişkin ise şu ifadelerini kullandı:

"MGK kararları tavsiye kararlarıdır, hükümet bunu değerlendirir. O zamanki belgelere bilgilere baktığınızda toplumun neredeyse tamamı bir sürü kararla suçlanıyordu. Bunlar devletin ilgili kurumları tarafından takip ediliyor. Terör örgütü olduğu ortaya çıktıktan beri, 7 Şubat MİT krizi, 17-25'te sahte bilgi belgeyle, yaptığı bütün bu faaliyetlere baktığınızda kim bunlarla mücadele etti, kim masum göstermeye çalıştı. Kim o kurumlara destek verdi, kim bununla mücadele etti? FETÖ'ye dönük olarak çok az cümle kuranlar, onları mazur göstermeye çalışanlar, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'na en saygısız ifadeleri kullanıyorlar. Bu mücadelenin başında Cumhurbaşkanı'mız vardı. Hükümetlerimiz her alanda bununla ilgili en kararlı mücadeleyi vermiştir, bu bir işgal projesidir, yabancı kaynaklı. Bununla kim mücadele ediyor çok açık ve nettir. O zamanki istihbarat havuzlarına bakarsanız toplumdaki belli bir dar çerçeve dışında suçlanmamış kimsenin kalmadığını görürsünüz.