Ömer Çelik'ten açık cezaevi düzenlemesi yorumu: Bir kereliğine yapıldı

Ömer Çelik'ten açık cezaevi düzenlemesi yorumu: Bir kereliğine yapıldı
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Çelik, KHK ile açık cezaevlerine geçişin kolaylaştırılmasının 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bir kereliğine yapılmış bir düzenleme olduğunu belirterek, "15 Temmuz sonrasındaki yoğunluk neticesinde KHK ile yapılmış bir disiplin affıdır" ifadesini kullandı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, evinin önünde hunharca katledilen üniversite öğrencisi Ceren Özdemir cinayetine ilişkin, "Hepimizi üzen bir diğer gündem Ceren kardeşimizin başına gelenler. Bundan sonraki süreçte bakanlıklarımız sürece müdahil olmuştur. Adalet Bakanlığımız gerekli soruşturmaların başladığını ifade etmiştir. Cumhurbaşkanımız da annesi ve babası ile görüştü. Gereken mekanizmalar devreye sokulacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Bir basın mensubunun açık cezaevlerindeki yoğunluğun azaltılması için yeni bir KHK düzenlemesi yapıldığı yönündeki soruyu yanıtlayan Çelik, "Böyle bir mantık silsilesinin kurulması hastalıklı bir zihniyetten başkası olamaz." dedi.

KHK ile açık cezaevlerine geçişin kolaylaştırılmasının 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bir kereliğine yapılmış bir düzenleme olduğunu savunan Çelik, "15 Temmuz sonrasındaki yoğunluk neticesinde KHK ile yapılmış bir disiplin affıdır" ifadesini kullandı.

Çelik, "Dünyanın her yerinde kapalı cezaevinden açık cezaevine geçiş için kurallar, düzenlemeler var. Böyle bir acı yaşanırken bunları konuşmak istismardır." diye konuştu.