Ömer Çelik’ten açıklama geldi Kripto para düzenlemesi yolda

Ömer Çelik’ten açıklama geldi Kripto para düzenlemesi yolda
Beklenen kripto para düzenlemesi hakkında resmi açıklama Ak Parti sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi.

Her geçen gün daha da popüler hale gelen kripto para birimleriyle ilgili tartışmalar sürüyor. Dünya üzerinde pek çok ülke, söz konusu teknoloji için yasaklama ve düzenleme gibi kararlar alıyor. Türkiye de bu yerlerden biri olarak dikkatleri üzerine çekiyor.

Son olarak kripto para yasasıyla ilgili gelişmelerin beklendiği bugünlerde yeni bir açıklama geldi. 

Milliyet‘in haberine göre, TBMM’deki görüşmenin ardından bugün bir basın açıklaması yapan Ak Parti sözcüsü Ömer Çelik, kripto paralarla ilgili hukuki düzenlene yapılacağını söyledi.

''KRİPTO PARALARIN HUKUKİ ALT YAPISI KONUSUNDA ÇALIŞILMASI TALİMATI VERDİ''

Kripto paralar ve blok zincirler konusunun da MYK''da gündeme geldiğini belirten Çelik, "Doğrudan ekonomik hayatı, insanların hayatını etkileyen bir sürü konu var. Bütün bu konular ele alındığı zaman görülecektir ki bunların getirileri kadar, aynı zamanda ortaya çıkardığı birtakım tehditler de söz konusudur. Bütün bunların hukuken de düzenlenmesi gerekiyor. Sayın Genel Başkanımız, bu konuların hukuki alt yapısının çalışılmasıyla ilgili de talimatlar vermiştir, ilgili birimlerimize" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu''nun geçtiğimiz günlerde katıldığı bir etkinlikte gençlere ‘İklim değişikliği bakanlığı kuracağız’ dediğini anımsatan Çelik, "Bu artık bizi şaşırtmıyor. Yani en azından bir partinin genel başkanının daha kaliteli bilgilerle, daha sağlam bilgilerle kamuoyu önünde çıkması gerekir. Siyasetle dil sürçmesi ve unutkanlık olabiliyor. Ama hazırlık yapılmış bir toplantıda ve iklim değişikliği bakanlığından bahsedilmesi tabii çok şaşırtıcı olmuştur. Çünkü Türkiye''de İklim Değişikliği Bakanlığı Cumhurbaşkanımızın imzaladığı kararname ile zaten kurulmuştur"
 ifadelerini kullandı.

Kripto para düzenlemesi kesinleşti

Bir süredir kripto paralarla ilgili çalışmalar yürüten TBMM, nihayet bugün kararını verdi. Geçtiğimiz günlerde Binance TR ve BtcTurk uzmanlarını dinleyen yetkililer, kripto paralarla ilgili hukuki düzenlene yapılacağını söyledi. Söz konusu açıklamanın ardından herkesin beklediği durum da kesinleşti.

Aslında bu durum pek de sürpriz olmadı. Çünkü Binance TR yetkilileri de görüşme ile ilgili yaptıkları açıklamada tavsiyelerinin bu yönde olduğunu belirtmişti. Çalışmalara katkı sunmak ve destek vermeye hazır olduklarının altını çizen firma yetkilileri, olası düzenleme hakkında dünyadan en iyi uygulama örnekleri meclis üyelerine sunduklarını açıklamıştı.

Ne yazık ki şu an için kripto para yasasının neleri kapsayacağı belli değil. Ancak olası gelirlerin vergilendirmesi ve hizmet sunan borsaların sunması gereken koşullar üzerine odaklanması bekleniyor. Böylelikle hem kazançlar sisteme kaydettirilecek hem de vatandaşlar devlet kontrollü güvenli platformlarda yatırım yapabilecek.

İlgili Haberler