Önce amiralin sonra emniyet müdürünün başına geldi

Önce amiralin sonra emniyet müdürünün başına geldi
Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı, Türkiye’nin Libya ile yaptığı MEB anlaşmasının mimari olarak bilinmesinin yanı sıra 'Mavi Vatan' kavramını ülke gündemine sokmasıyla çok konuşulmuştu.

oguz-ekici-002.pngOĞUZ EKİCİ / YENİÇAĞ - ÖZEL HABER

SEN SEN OL ‘DOÇENT’ OLMA

Cihat Yaycı, başarılı bir komutan olmasının yanı sıra yaptığı akademik çalışmalarla da adından sıkça söz ettirmiş ve görevdeyken ‘Doçent’ ünvanı alan tek komutan olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tarihine geçmişti.

Cihat Yaycı, ‘Doçent’ ünvanı aldıktan kısa bir süre sonra bir gece kararnamesi ile önce Genelkurmay Karargahına atanmış daha sonra ise bu atamayı kabul etmeyip istifa etmişti.

15 Temmuz gecesinin kahramanlarından olan İstanbul Emniyet Müdürü  Dr. Mustafa Çalışkan da tıpkı  Cihat Yaycı gibi akademik çalışmaları olan ve "Madde Bağımlılığının Biyo-Psiko-Sosyal ve Hukuksal Analizi", "Kutsal Günlerin Suç Olgusu Üzerine Etkileri" ve "İstanbul'da Suçla Mücadelenin Niteliksel Dönüşümü ve Branşlaşmaya Tesiri" kitaplarını yazmıştı. Çalışkan'ın ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde 9 makalesi yayımlanmıştı.

GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞTÜ

Mustafa Çalışkan da yeni görevine atanmadan saatler önce 'Doçent' olarak İstanbul Emniyetinin ilk 'Doçent' unvanlı müdürü olmuştu. 

Cihat Yaycı'nın başına gelen durumun aynısı, Çalışkan'ın da başına geldi. Çalışkan'ın doçentlik unvanını aldıktan kısa bir süre sonra görevinin değişmesi, iki olay hakkında benzerliği gözler önüne serdi.