Ordulu Demir Ali bebek tedavisi için Amerika'ya uçtu

Ordulu Demir Ali bebek tedavisi için Amerika'ya uçtu
Ordu'da yaşayan İbrahim Kubilay ve Ezgi Bayraktar çiftinin Spinal Musküler Atrofi (SMA) hastası 1,5 yaşındaki oğulları Demir Ali'nin, ABD'deki gen tedavisi için gerekli 2 milyon 400 bin dolar, 6 aydır süren kampanyayla toplandı. Demir Ali, 4 ay sürecek gen tedavisi için ailesiyle birlikte İstanbul Havalimanı'ndan ABD'nin Boston şehrine gitti.

Ali YAZAN / ORDU / YENİÇAĞ 

SMA olarak adlandırılan, kas kaybı ile zayıflığına yol açan ve Türkiye'de her 6 bin doğumda bir görülen hastalığın teşhis edildiği Demir Ali Bayraktar'ın yaşam mücadelesi sürüyor. Omurilikteki motor sinir hücrelerinin kaybına yol açarak, vücut merkezine yakın kasların tutulumuyla vücutta 2 taraflı güçsüzlüğe yol açan SMA Tip-1 hastası Demir Ali yürürken, otururken, yemek yerken hatta uyurken bile zorluk yaşıyor. Demir Ali, Amerika'da uygulanacak tedavi için Amerika'ya gitmek üzere ailesiyle birlikte Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçakla Ordu'da İstanbul'a geldi. Uçuş için gerekli işlemleri yaptıran Demir Ali ve ailesi ABD'nin Boston şehrine gitti.

2-042.jpeg

"BÜYÜK BİR DAYANIŞMA ÖRNEĞİ SERGİLENDİ" 

Havalimanında yaptığı açıklamada Ordululara teşekkür eden anne Ezgi Bayraktar, “Çok büyük bir dayanışma örneği gösterdik. Çok büyük bir mücadele verdik. Hiç evde durmadık. Bir yandan biz çalışırken, diğer yandan Ordu halkı ve tüm Türkiye de bize destek oldu. Her yerden ayrı ayrı destek olan herkes sayesinde 10 liralarla, 20 liralarla bir bebeğin hayatı kurtuldu. Ben Demir Ali için hayal kurmaya korkuyorum demiştim ama artık bir anneyi evladına kavuşturdunuz. Ben artık oğlum için hayal kurabiliyorum. Onun büyüdüğünü, okula gittiğini, çocuk olabildiğini, yaramazlık yapabildiğini hayal edebiliyorum. Benim için ne kadar büyük bir şey olduğunu bilemezsiniz. Herkese çok teşekkür ederim” dedi. 

PİLOTTAN DUYGULANDIRAN MESAJ

Öte yandan Demir Ali ve ailesinin bindiği uçağın pilotu, uçak kalkmadan önce yolculara gerçekleştirdiği anonsta, "Bugün aramızda özel bir yolcu var. Demir Ali'ye savaştığı SMA hastalığına karşı şifa diliyorum. Umarım hayatı boyunca en güzel umutlar, kendisinin ve ailesinin olur" dedi. 

tedavisi-icin-gerekli-para-toplanan-sma-hastasi-demir-ali-abdye-gitti-4714-dhaphoto1.jpgtedavisi-icin-gerekli-para-toplanan-sma-hastasi-demir-ali-abdye-gitti-4714-dhaphoto3.jpg

3-024.jpeg

4-010.jpeg