Ordumuz tartışma konusu olmamalı

Son zamanlarda, "Türk Ordusu ürkütücülüğünü kaybetti mi?" türünden sorular ortaya atılarak ordumuz gereksiz tartışmaların malzemesi yapılmaya çalışılıyor. Kimi kanallarda aynı temanın işlenip durduğunu görmekteyiz. Genelde başını muhalif milletvekillerinin çektiği açık oturumlarda bu tip tartışmalar arttı. Hemen hepsi ağızlarını açtılarmı ordunun itibar kaybından söz etmekte hatta çok ağır ithamlarda bulunmaktan geri kalmamaktalar. Halk TV, TELE1 ve KRT gibi ekranlarda bu tip tartışmalar fazlaca görülmeye başlandı. Gece gündüz bunlara şahit olmak şüphesiz moral bozucu oluyor. Ordumuzun bu tartışmaların konusu olması da Libya, Doğu Akdeniz ve Azerbaycan'daki son gelişmelerden kaynaklanmakta. Ordumuz üzerindeki tartışmaların giderek artan dozu meselenin bir milli güvenlik sorunu haline gelmesine yol açablir. Benden uyarması...

Müge Anlı artık rakipsiz değil

Ekranların tecrübeli isimlerinden Didem Arslan Yılmaz, Show TV'de yeni bir reality showla izleyicilerin karşısına çıkıyor. "Didem Arslan Yılmaz'la Vazgeçme"nin yayınlanan tanıtımları beklenenin üzerinde yankı yarattı. Şimdiden en iyi olmaya aday. Benzerleri gibi bunun da arkasında Demirören Haber Ajansı'nın (DHA) desteği var. Tutar mı? derseniz cevabım; "Mutlaka, en az Müge Anlı'nın ki kadar..."

Başakşehir'in Avrupa sınavı

Süper Lig'i şampiyonlukla noktalayan Başakşehir, daha teri kurumadan Avrupa'da sınava çıkıyor. Boz Baykuşlar UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında Kopenhag'da ciddi bir sınav verecek. Bildiğiniz gibi İstanbul'daki ilk oyunu 1-0 kazanmıştık. Tur atlamak için beraberlik dahi yeterli olacak. Bir sonraki turdaki rakip şimdiden belli: Manchester United

Diğer taraftan, sezon sonu klasiği olarak Süper Lig'de pek çok teknik direktörün defteri dürüldü. Yeni teknik direktörler arasında benim için en büyük sürpriz Mert Nobre oldu. Babası İlhan Cavcav'dan sonra Başkan olan oğlu Murat Cavcav Gençlerbirliği'nin başına getirdiği Nobre'yi övgü dolu sözlerle takdim etti:

"Nobre camiamıza yakışan, genç isimlere örnek olabilecek tecrübeli isimlere de rehberlik edebilecek bir kariyere sahip. Gençlerbirliği, altyapısından oyuncuları Türk futboluna kazandırdığı gibi genç teknik adamları da futbola kazandırdı. Mert Nobre de bunun yeni örneği olacak. Kendisine güvenimiz tam."

Ben de Murat Cavcav'ın görüşlerine katılıyorum ve Nobre'nin ligimizin başarılı hocalarından biri olacağına kefilim.

TELE 1'deki tartışma programında dahi Nobre konusunun öne çıkması oğul Cavcav'ın ne kadar isabetli bir seçim yaptığını göstermeye yetiyor. Bu arada Halk TV'de de Barış Doster ve Nur Batur da futbola bulaşmadan duramadılar.

Önümüzdeki sezonla ilgili tahminimi de soracak olursanız; genel gidişatlarına bakarak Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın teker teker döküleceklerini düşünüyorum.

Çalhanoğlu'ndan selam

a Spor'da Ender Bilgin'in karşısında oturan şahıs herkesi şaşırttı. Birlikte TFF'yi ve Başkan Nihat Özdemir'i mahvettiler. İkisinin de hedefi aynıydı, Başkan ve Federasyon yönetimini topa tutup bütün kurulların istifada geç kaldıklarını ısrarla vurguladılar.

TRT Spor bugünlerde hemen hemen kusursuz gidiyor. Milano bağlantılarını beğendim. En çok da Hakan Çalhanoğlu'nun şu sözlerini:

"Galatasaray seyircisine selam söyleyin. Sarı kırmızılılarla gün gelir buluşuruz. Kazdık, kazdık çok azı kaldı."

Acemilik ekip rezalet biçmek

Türkiye'de acemiliklerin yol açtığı rezilliklere şahit olmak nadirattan değil. Televizyon programlarında da bu tür acemilikleri görüp duruyoruz. Böyle şeylere imza atanlardan biri de Acun Medya'nın "genelkurmay başkanı" Esat Yontunç... Ondan başka herşeye karışan başka biri yok. Reklam, tanıtım ve tüm saçmalıklar onun görevi. Aklınıza gelen tüm doldur boşaltlar onun eseri. İstediğiniz kadar kızsanız da bize aynı şeyleri seyrettirip duran kendisi. Arada, paralar tam suya atılacakken Acun'un müdahalelerini de unutmayalım.

Yontunç'u bu kadar ayrıcalıklı kılan, Acun Ilıcalı'nın hem çocukluk hem de yol arkadaşı olması her halde...

GÜNÜN SÖZÜ

Dürüst bir adamdan kötü bir haber almayı bir dalkavuktan duyacağım yalanlara tercih ederim. Ursula K. Le Guin 

Yazarın Diğer Yazıları