Gazeteci Orhan Yıldırım, TRT'yi topa tuttu! Bin yıldır Ömer Üründül yorum yapıyor. Gençler staj yapacak yer bulamazken

Gazeteci Orhan Yıldırım, TRT'yi topa tuttu! Bin yıldır Ömer Üründül yorum yapıyor. Gençler staj yapacak yer bulamazken
Ünlü gazeteci Orhan Yıldırım, TRT'de yıllardır Ömer Üründül'ün maç anlatmasına isyan etti. Genç mezunların iş bulamadığına dikkat çeken deneyimli isim, TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı'ya çağrıda bulundu.

TRT''de yıllardır maç anlatımlarında iş insanı Ömer Üründül yer alıyor. Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası''nda spikerler değişirken yorumcu kısmı sabit kalıyor.

Fanatik Gazetesi yazarı Orhan Yıldırım, basın yayın okullarından mezun olup iş bulamayan binlerce gence dikkat çekerek TRT''yi topa tuttu. Yıldırım, maç anlatımlarında genç isimlere değil de Ömer Üründül''e yer verilmesini eleştirdi.

Deneyimli isim, sosyal medya hesabında şu ifadeleri kullandı:

"Bu TRT’deki her maçı ben bildim bileli İş adamı Ömer Üründül yorumluyor. Hep aynı terimler. Yüzlerce işsiz gazeteci. Binlerce basın yayın mezunu. Sözde ücret almayan ve alan yorumcular. Yahu kurum basiretsiz, Ömer abi koskoca iş adamısın bırak aç insanların önünü. Yazık!

Binlerce genç basın yayını bitiriyor. Çalışmayı bırakın, staj yapamıyor. Gidip lastikçide çalışmaya mecbur kalıyor. Holding sahibi, kebapçı, kömürcü, balıkçı, kabzımal devlet kurumu #TRT başta olmak üzere spor medyasına çöreklenmiş. Hadi özel kanal ve Gazeteler neyse ya TRT…

Sn. @zahidsobaci bu kadar işsiz gazeteci var. Binlerce mezun genç staj yapacak kurum bulamıyor. Holding sahibi @urundulomer TRT maç yorumluyor. Kadrolu eleman olsa 3 kez emekli olurdu. Bu gençlere yazık günah değil mi? Yine içi boş açıklama yapma yerine, icraat yapın lütfen

Şimdi Ömer Üründül abi çıkıp, “Ben holding patronuyum. Her yere kendi cebimden gidip geliyorum. Para almayıp, üste veriyorum..” diyebilir. İyi de, sizin hobiniz yüzünden, kaç işsiz emekçi gazeteci, kaç mezun pırıl pırıl gençler dışarda acaba. Biraz hesap, kitap VİCDAN"

 

İlgili Haberler