Osmaniye'de dev örümcek paniği  

Osmaniye'de dev örümcek paniği  
Osmaniye'de, Amanos Dağları eteklerindeki Ürün Yaylası'nda bulunan bir eve giren dev örümcek, panik ve korkuya neden oldu. Boyutunu göstermek adına, yanına konulan çakmak ve kavanoz kapağı ile birlikte cep telefonuyla fotoğraflanan örümcek, daha sonra doğal yaşam alanına bırakıldı.

Amanos Dağları eteklerindeki Ürün Yaylası'nda bulunan bir eve giren dev örümcek büyük paniğe neden oldu. Ev sahipleri büyük korkuya neden oldu. 

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Osmaniye İl Temsilcisi Veteriner Hekim Ali Laçinbala, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte mevsimsel yaylacıların Amanos Dağları'nın farklı bölgelerine göçe başladıklarını belirtti. 

Laçinbala "Tabiatın asıl sahipleri olan yabani hayvanlar bazen korkutucu olabiliyor. Elimizde gördüğünüz bu örümcek de onlardan biri. Sık rastlanmayan bu örümcekler, korkan vatandaşlar tarafından öldürülüyor. Halk arasında 'Böğ' ve 'Tarantula' diye adlandırılan büyük örümceklerden olan bu canlımız, bilinenin aksine biz insanları rahatsız eden küçük eklem bacaklılarla beslenen faydalı bir böcektir" dedi.  

"ZEHİR DEĞİL KÜKÜRT DÖKÜN"

Ali Laçinbala, tabiatın asıl sahiplerine saygı duyup öldürmeyerek doğaya bırakan vatandaşlara teşekkür ederek, "Bu tip böcek ve diğer zararlıları yayla evlerimizde görmemek için evlerinizin etrafına zehir saçmak yerine çok daha ucuz olan kükürtten serpebilirsiniz" diye bilgi verdi.

yayla-evindeki-goruntulenen-dev-orumcek-korkuttu-3371-dhaphoto1.jpgyayla-evindeki-goruntulenen-dev-orumcek-korkuttu-3371-dhaphoto2.jpgyayla-evindeki-goruntulenen-dev-orumcek-korkuttu-1905-dhaphoto3.jpgyayla-evindeki-goruntulenen-dev-orumcek-korkuttu-1905-dhaphoto6.jpgyayla-evindeki-goruntulenen-dev-orumcek-korkuttu-1905-dhaphoto5.jpg