Osmanlı torunları Osmanlı'nın yaptığı camiyi otelle perdeledi. Tophane kıyısında rezalet

Osmanlı torunları Osmanlı'nın yaptığı camiyi otelle perdeledi. Tophane kıyısında rezalet
İstanbul Tophane'de bulunan ve Galataport projesi kapsamında önüne otel inşa edilen Nusretiye Cami'nin son hali sosyal medyada tepkiye gündem oldu.

Tophane kıyısında rezalet

''Dünyanın en büyük sahil şeridi projelerinden'' birisi olarak nitelendirilen ve 1.7 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirilen Galata Port Projesi şehrin silüetini ve tarihi dokuyu bozması nedeniyle de sık sık eleştiriliyor.

Kılıç Ali Paşa Camii, Tophane Çeşmesi, Nusretiye Camii, Nusretiye Saat Kulesi, Tophane-i Medrese-i Amire Binası, Sokullu Camii gibi eserlerin bulunduğu bölgede inşa edilen proje için kıyı kanununda değişiklikler yapıldı.

Birinci fotoğrafta, Nusretiye Cami 1884 yılında Rus ressam Ivan Ayvazovski''nin fırçasından estetik bir yapıda görünürken ikinci fotoğrafta 2021 yılında Nusretiye Cami’nin binalar arasında sıkışmış hali sosyal medyada gündem oldu.

NUSRETİYE CAMİ HAKKINDA

1823’teki Firuzağa yangınında yanmış olan “Arabacılar Kışlası Camii”’nin yerinde II. Mahmut tarafından yaptırılan ve “Nusretiye” adı verilen camii, 1826’da ibadete açıldı. Mimarı Krikor Balyan''dır. Yapı, tarihi İstanbul’un sınırları dışında inşa edilmiş en büyük camilerden birisidir.

Halk arasında daha çok “Tophane Cami” olarak anılır.

İlgili Haberler