Otomatik tüfekle poz veren Pakistanlı gözaltına alındı

Otomatik tüfekle poz veren Pakistanlı gözaltına alındı
Pakistanlı bir sığınmacının daha videosu sosyal medyaya düştü. Tiktok’ta paylaşılan bir videoda Pakistanlı bir kişi teçhizatlı şekilde, otomatik tüfekle poz verdi. Tepki toplayan görüntüler üzerine Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Pakistanlı kişi gözaltına alındı.

Sığınmacıların silahlarla sosyal medyada paylaştıkları görüntülere her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Temmuz ayında Tiktok’ta üstünde askeri hücum yelekli ve elindeki otomatik tüfekle paylaşım yapan Pakistanlı görüntünün yeniden gündem olması üzerine gözaltına alındı.

Bir Pakistanlı’nın temmuz ayında sosyal medya platformu Tiktok’ta üstünde askeri hücum yelekli ve elindeki otomatik tüfekle yaptığı paylaşım sosyal medyada yeniden gündem oldu. O paylaşım sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti. Yaptığı diğer paylaşımlardan İstanbul’da yaşadığı anlaşılan Pakistanlı’nın gösterdiği tüfeğin gerçek olup olmadığı ise ayrı bir tartışma konusu oldu.

GÖZALTINA ALINDI

Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Pakistan uyruklu bir kişinin sosyal medyada silahlı görüntüler paylaştığı, daha sonra hesabından kaldırdığı iddiası üzerine çalışma başlattı.

Araştırmaların ardından belirlenen adrese baskın düzenlendi. Adreste yapılan aramalarda M-16 görünümlü av tüfeği, 26 fişek ve 1 hücum yeleği ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheli hakkında 6136 sayılı “Ateşli Silahlar Kanunu” kapsamında adli işlem başlatıldı.