Otomobilde zam oranı belli oldu. Niye geldin yeni yıl

Otomobilde zam oranı belli oldu. Niye geldin yeni yıl
Otomotiv piyasası 2023’e yeni zamlarla giriyor. Markalar hafta sonu fiyat listesini güncellemek için mesai yaparken zam oranlarının ortalama yüzde 4 olması tahmin ediliyor.

Otomotiv piyasası üst üste gelen zamlar durulmuyor. 2022 yılında, kurdaki yükseliş ve artan maliyetler paralelinde markalar neredeyse her ay fiyatları güncellemek zorunda kalmıştı. Bazı aylarda markaların zam yapma sıklığı üçe kadar çıkmıştı. Geçen yıl otomobil fiyatlarında ortalama yüzde 70 zam yaşandı. Türkiye’de en ucuz otomobilin fiyatı 400 bin liraya dayandı. 2023’ün ilk haftası da zamlarla başladı.

Ekonomim''de yer alan habere göre; Renault, Volkswagen, Hyundai gibi markaların web sitelerinde fiyat listelerine hafta sonu ulaşılamadı. Bu markaların fiyat listesi kategorisine girenler, ‘fiyatlarımız güncellenmektedir’ uyarısı ile karşılaştı. 

Fiyatları güncelleyen birçok markaların zam oranlarını bugün öğlene kadar açıklaması bekleniyor. Otomotiv veri analiz şirketi Cardata’nın Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, hafta sonu ekip olarak markalarla yaptıkları görüşmeler ve analizler sonucunda bu hafta yapılacak zam oranının ortalama yüzde 4 olmasını beklediklerini ifade etti.

İlgili Haberler