PKK iki okulu yaktı hastanelere saldırdı

PKK iki okulu yaktı hastanelere saldırdı
Şırnak’ın Cizre ilçesinde bir grup terörist Cudi Mahallesi’nde bulunan Reşha Sağlık Meslek Lisesi’nin çatısını yakarken aynı saatlerde başka bir terörist grup ise Nur Mahallesi’ndeki Atatürk Anadolu Lisesi’nin çatısını ateşe verdi

İtfaiye ekipleri yangınları söndürmek için olay yerine hareket etti. Ancak açılan ateş nedeniyle itfaiye yangına müdahale edemedi. Bu nedenle her iki okulda da büyük hasar meydana geldi. Cizre ve Silopi ilçelerinde sağlık hizmetlerinde bir aksama yaşanmıyor. Cizre’de evlerinden özel araçlarla alınan diyaliz hastalarının tedavileri Devlet Hastanesi’nde devam ederken ameliyatlar da yapılıyor. Hamilelerin kontrol altında tutulduğu hastanede acil sağlık hizmetleri karşılanıyor. Cizre Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Hidayetullah Erzen, hastanede sağlık hizmetleri verilmesi konusunda eksiklerinin olmadığını belirtti. Gerekli ihtiyaçları temin ettiklerini ve il dışından da takviye ekiplerin geldiğini aktaran Erzen, “Diyaliz hastalarımızın nakilleri yapıldı. Şu anda 22 diyaliz hastasının tedavisine devam ediliyor” diye konuştu.

Duvara isabet etti

Başhekim Erzen, teröristlerce atılan bir roketin hastane duvarına isabet ettiğini söyledi. Akşam saatlerinde gerçekleşen bir başka saldırıda ise hastanenin ikinci katına roket mermisi geldi. Hastanede hasar meydana geldi. Cizre’de tüm evlere elektrik ve su verilmeye devam edilirken cep telefon hatları da çalışıyor. Cizre Kaymakamlığı’nca özel izin verilen bazı fırın ve marketler hizmet vermeyi sürdürürken nöbetçi eczaneler de görev yapıyor.