Özdağ: "Kirli referandum rakamına takılmayalım"

Özdağ: "Kirli referandum rakamına takılmayalım"
MHP Genel Başkan adayı ve Gaziantep Milletvekili Özdağ, ""Başkanlık seçiminde Türkiye'nin tekrar parlamenter demokrasiye dönmesini sağlayacak bir çoğunluğu oluşturmak gerek. O nedenle kirli referandumun verdiği rakama takılmayalım" dedi.

MHP Genel Başkan adayı ve Gaziantep Milletvekili  Prof. Dr. Ümit Özdağ,  2019 da yapılacak olan genel seçimde, parlamenter demokrasiyi yeniden hakim kılacak bir çalışma içinde olduklarını söyledi. Özdağ'ın şöyle konuştu: "Referandum demokratik bir süreç olarak işlemedi. 16 Nisan akşamı da YSK'nın sandıklar açıldıktan sonra almış olduğu sözlü karar ile referandum gayrimeşru bir nitelik kazandı. Çünkü YSK'nın böyle bir karar almaya hakkı yok. Bu tüm dünya tarafından da böyle  tanımlanıyor."

AGİT gözlemciler raporuna da değinen Prof. Dr. Ümit Özdağ, "Ön rapor olağanüstü sert bir rapor ama tespitler doğru. Bence yeterli bile değil, sadece belirli tespitleri yapmışlar. Ama nihai raporu beklemek lazım. Öncelikle bundan sonraki ilk seçimin nasıl bir seçim olacağını bilmiyoruz. Sarayı yenmek yetmiyor, bürokrasiyi yenmek yetmiyor, AKP'yi yenmek yetmiyor şimdi YSK'yı da yenmek gerek. Ben bir siyasetçi olarak yapacağım bütün çalışmaların temelinde artık hukuksuz bir kurum olan, suç işlemiş olan, milletin egemenliğine müdahale ederek anayasal suçlu durumuna düşmüş olan YSK'yı da yenecek şekilde bir çalışma olması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Özdağ, "Başkanlık seçiminde Türkiye'nin tekrar parlamenter demokrasiye dönmesini sağlayacak bir çoğunluğu oluşturmak gerek. O nedenle kirli referandumun verdiği rakama takılmayalım. Bundan sonraki seçimde seçmenin hangi partiyi destekliyor olursa olsun sandık sonuçlarının manipüle edilmesine karşı tavırlı olması ve etkili bir şekilde engelleyici tavır alabilecek şekilde zihnen hazırlanması gerektiğini düşünüyorum. Bu da kapsamlı bir ön çalışmayı gerektiriyor" diye konuştu.

İlgili Haberler