Özdemir Bayraktar kimdir? Neden öldü?

Özdemir Bayraktar kimdir? Neden öldü?
Selçuk Bayraktar ve Haluk Bayraktar'ın babası olan BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar yaşamını yitirdi. Peki, Özdemir Bayraktar kimdir?

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar, 72 yaşında hayatını kaybetti. BAYKAR’dan yapılan açıklamada, "Milli Teknoloji Hamlesi idealinin ve Milli SİHA''larımızın öncü ismi, Yönetim Kurulu Başkanımız ve yol göstericimiz Özdemir Bayraktar, Hakk''a yürüdü..." ifadelerine yer verildi.

Hakan Bayraktar tarafından sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımda, "Özdemir Bayraktar, Babamız, ilham kaynağımız bugün Hakk’ın rahmetine kavuştu. Değerlerinden taviz vermeden adanmış bir ömür yaşadı. Yılmak bilmeyen azmiyle araştırıp üretenlerden oldu. Haksızlıklar karşısında hiç pes etmedi, gücü yettiğince yardım etti. Allah rahmet eylesin." ifadelerine yer verdi.

Özdemir Bayraktar''ın neden öldüğüne dair henüz bir açıklama yapılmadı.

Özdemir Bayraktar Kimdir?

1972 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Mezuniyet sonrasında 2 yıl boyunca İTÜ Motorlar Kürsüsü Profesörü İsmail Hakkı Öz’ün araştırma asistanlığını görevini yürüterek içten yanmalı motorlar konusunda yüksek lisans çalışmasını tamamlamıştır. Türkiye’nin sanayi sektöründe öncü rolü üstlenen birçok fabrikanın (Burdur Traktör, İstanbul Segman, Uzel vb.) kuruluş ve yeni yatırımlar aşamasında teknik yönetici görevlerinde çalışmıştır.

1984 yılında otomotiv sektörüne yönelik yerlileştirme çalışmalarına katkı sunmak maksadıyla Baykar Makina’nın kuruluşunda yer almıştır. Hassas talaşlı imalat sektörüne yönelik birçok özgün makina tasarımı ve imalatı, parça işleme aparat tasarım süreçlerini yönetmiştir.

Havacılığa olan merakı dolayısıyla hususi pilot sertifikası bulunmaktadır. Baykar’ın Milli ve Özgün İnsansız Hava Aracı teknolojisi geliştirmesi atılımında öncü ve ideal rolü üstelenen Özdemir Bayraktar bu projelerin hayata geçirilmesinde tasarım aşamasından prototip aşamasına, imalat aşamasından yatırım planlamasına kadar her aşamada aktif olarak yer almıştır.

Özdemir Bayraktar, Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar TB2 SİHA’ların Karabağ’ın Ermenistan işgalinden kurtulmasına sunduğu katkı nedeniyle Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından Karabağ Nişanı’na layık görülmüştür.

İlgili Haberler