Özel okul ücretleri olay oldu, veliler isyan bayrağını açtı

Özel okul ücretleri olay oldu, veliler isyan bayrağını açtı
Korona virüs salgını sonrası Milli Eğitim Bakanlığı okullarda yüz yüze eğitimi 21 Eylül tarihi sonrasına erteledi. Özel okullarda ise geçmiş döneme ait ücret iadelerini geri alamayan veliler, uzaktan eğitim için özel okulların indirime gitmemesine tepki gösterdi.

TOLGA ŞAHİN/ YENİÇAĞ

Veliler sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları paylaşımlarda, yüz yüze eğitimle uzaktan eğitimin ücretinin aynı olmaması gerektiğini söylerken okulların en az yüzde 50 indirime gitmesi gerektiğini savundu.

MEB AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Velilerin özel okul ücretleriyle ilgili şikayetlerine ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yaptığı açıklamada, “Özel okul velileri tarafından Bakanlığımıza ulaştırılan talep ve öneriler, titizlikle değerlendirilip, dikkate alınması gereken hususlar, özel okul temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarıyla paylaşılmıştır” ifadeleri kullanılmıştı.

ÖZEL OKUL DERNEKLERİ “FEDARKARLIK YILI” DEMİŞTİ

Özel okul dernekleri ise yaptıkları açıklama ile bu yılın özel okullar tarafından “Fedakarlık Yılı” olarak kabul edilmesini isterken, “Daha önce verilemeyen yemek ve servis hizmetlerinin bedeli alınmamalı, alınmışsa iade ya da mahsup yoluna gidilmelidir. Yüz yüze eğitim hizmetinin kısmi ya da tam zamanlı verilememesi durumunda, sözleşmede yer alan ücret üzerinden birim ücretlerde, uzaktan öğretim süresi dikkate alınarak kurumca bir oran belirlenmeli ve bu miktar, veliye iade ya da mahsup yoluyla iletilmelidir” ifadelerini kullanmıştı.

İşte Özel Okul Dernekleri tarafından yapılan ortak açıklama metni:

ozel-okul-dernekleri-aciklama.jpeg

İşte sosyal medyada yer alan veli tepkilerinden bazıları:

veliler-ozel-okul-isyan2.jpgveliler-ozel-okul-isyan3.jpgveliler-ozel-okul-isyan4.jpgveliler-ozel-okul-isyan5.jpgveliler-ozel-okul-isyan6.jpgveliler-ozel-okul-isyan7.jpgveliler-ozel-okul-isyan8.jpgveliler-ozel-okul-isyan9.jpgveliler-ozel-okul-isyan10.jpgveliler-ozel-okul-isyan11.jpgveliler-ozel-okul-isyan12.jpgveliler-ozel-okul-isyan13.jpgveliler-ozel-okul-isyan14.jpgveliler-ozel-okul-isyan15.jpg

İlgili Haberler