Özel yetenek sınavı düzenlemesi ertelendi

Özel yetenek sınavı düzenlemesi ertelendi
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik'in Meclis gündemine taşıdığı, bazı üniversite bölümleri için yapılan özel yetenek sınavının kaldırılmasını öngören yasa tasarısı bir yıl ertelendi.

Yükseköğretim Kurulu aralarında grafik tasarım, resim gibi dalların da yer aldığı 14 bölüm için yapılan özel yetenek sınavının kaldırılmasına ilişkin çalışma başlatmıştı.

Kamuoyunda tepkilere neden olan tasarıyı İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, TBMM gündemine taşıdı.Çelik,  bahsi geçen bölümlerin taban puanının neye göre belirleneceğini sorarak, vatandaşın düzenlemeye olan tepkisini dile getirmişti.

Gelen tepkilerin ardından söz konusu düzenlemenin bir yıl ertelendiğini Twitter hesabı üzerinden açıklayan Çelik, "Amacımız kararın ertelenmesi değil, bu alanda eğitim almak isteyen ve yetenek sahibi olan adayların, özel yetenek sınavına tabi tutularak başarılı olacağı alanda yerleştirme yapılmasıdır" ifadelerini kullandı.

Konunun takipçisi olacağını ifade eden İYİ Partili Çelik'in konuya ilişkin açıklamaları şöyle:

"Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 10/10/2019 tarihli Genel Kurul Toplantısı neticesinde; 2020 YKS’de özel yetenek sınavı ile öğrenci alan 14 programa merkezi yerleştirme ile öğrenci yerleştirilmesine karar verilmişti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay’a yazılı soru önergesiyle konuya ilişkin sorularımızı dile getirmiştik.

Geçtiğimiz hafta öğrencilerin ve öğrenci velilerinin, 2020 için hazırlıklarını geçen seneye göre yaptıkları gerekçesiyle söz konusu kararın gözden geçirilmesine yönelik görüş, öneri ve talepleri dikkate alınarak, kararın uygulanmasının, bir yıl ertelenmek suretiyle 2021 yılından itibaren başlatılması konusu görüşülerek karara bağlandı. Amacımız kararın ertelenmesi değil, bu alanda eğitim almak isteyen ve yetenek sahibi olan adayların, özel yetenek sınavına tabi tutularak başarılı olacağı alanda yerleştirme yapılmasıdır."

İlgili Haberler