Özer, "Referandum çözüm sürecinde yapılsaydı..."

Özer, "Referandum çözüm sürecinde yapılsaydı..."
Milliyet gazetesi yazarı Verda Özer, peşmergenin korsan referandumuna ilişkin "Çözüm sürecinde yapılsaydı Türkiye'den tepki çekmezdi" yorumunda bulundu.

Milliyet gazetesi yazarı Verda Özer, Düşünün, "Barzani Kuzey Irak referandumunu bundan 5 yıl önce yapsaydı... Yani içeride çözüm sürecinin devam ettiği, Suriye’de PKK/YPG’nin henüz bu kadar palazlanmadığı o günlerde... Muhtemelen referandum konusu bizi bu derece rahatsız etmezdi" diye yazdı.

Özer'in "Yeni bir Kürt politikası" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

Artık gün gibi açık. Bugün Irak ve Suriye politikamızı asıl belirleyen de, ABD ile aramızdaki krizin başlıca sebebi de PKK/YPG meselesi. 

Düşünün, Barzani Kuzey Irak referandumunu bundan 5 yıl önce yapsaydı... Yani içeride çözüm sürecinin devam ettiği, Suriye’de PKK/YPG’nin henüz bu kadar palazlanmadığı o günlerde... Muhtemelen referandum konusu bizi bu derece rahatsız etmezdi.

Keza Suriye meselesi de aynı şekilde. Fırat Kalkanı operasyonunun asıl hedefi, YPG/PYD’nin kuzeydeki kantonlarını birleştirmesini önlemekti. Şu an İdlib’deki amacımız da aynı.  ABD ile aramızda krize sebep olan asıl kırılma noktası da, bugün ABD’nin Ortadoğu’da çıkarlarını kollamak için asıl ortağı olarak Kürtleri görmesi. Oysaki ilişkimizin tutkalı, bu görevi uzun yıllar boyunca bizim görmemizdi.

İlgili Haberler