Özgündüz; Türkmenlerin çoğu Telafer'i terk etti

Özgündüz; Türkmenlerin çoğu Telafer'i terk etti
CHP Parti Meclisi üyesi Ali Özgündüz, Irak'ta yaşananların Türkiye'de yeterince algılanamadığını, Telafer'de artık Türkmenlerin değil IŞİD'in bulunduğunu belirtti.

Yeniçağ/Fatih Erboz

Türkiye'nin Musul operasyonuna karadan destek verip vermemesi kamuoyunda tartışılırken, CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Ali Özgündüz, geçtiğimiz hafta içinde Irak'ta düzenlenen konferansta gördüklerinin, olayın Türkiye'de yeterince algılanamadığını ortaya koyduğunu kaydetti. Konferansta birçok yetkilinin ve kanaat önderinin, Saddam döneminde Irak'ın geldiği oyuna Türkiye'nin gelmemesi gerektiğini ifade ettiğini söyleyen Özgündüz, "Saddam o dönem ABD'nin de etkisiyle Kuveyt'i işgal etmişti. Bundan sonra yaşananlar ise Irak'ta gözler önünde. Bugün Türkiye için de aynı durum geçerli. Eğer Türkiye ABD'nin oyununa gelirse bu bir felaket olacak, bu Irak'tan çok açık görünüyor" dedi. Irak'ta Necef ve Kerbela bölgesine de giden Özgündüz, son günlerde yaşananlardan Irak halkının çok etkilendiğini belirtti. Özgündüz şöyle konuştu: "Günlük hayat artık orada zora girmiş durumda. Birçok yere giderken 2 ya da 3 defa kontrolden geçiyorsunuz. Zor bir yaşam sürüyorlar. Türkiye'nin ABD'nin katılacağı operasyonlarda olmaması gerektiğini ifade ediyorlar. Irak'taki dengeler de bizim algıladığımızdan farklı. Haşdi Şabi ordusunu sadece Şii ordusu olarak gösteriyorlar. Oysa içinde Sünni de var."

ORADA ARTIK IŞİD VAR

Telafer'de Türkmen kalmadığını anlatan Özgündüz, Şii Türkmenlerin güneye Şii bölgesine, Sünni Türkmenlerin de zaten Türkiye'ye gelmiş durumda olduklarını dile getirdi. Özgündüz, "Dolayısıyla orada artık çoğunlukla IŞİD var. Oradakiler de 'Türkiye ne yapmaya çalışıyor?' sorusunu soruyor. Türkmenlerin çoğu şehirden çıkmış. Kimse izlenen politikayı tam olarak algılayamıyor. Bizim politikamızda bir eksiklik, doğru gitmeyen yönler var. Kendi ülkemizin çıkarları açısından biz önce kendimizin güvenliğini sağlamalıyız. Bu sonuç çıkıyor ortaya" şeklinde konuştu.

 

İlgili Haberler