Özgür Özel'den İçişleri Bakanı’na sert tepki

Özgür Özel'den İçişleri Bakanı’na sert tepki
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı’na, Suriyeli sığınmacıların artışına yönelik açıklamaları nedeniyle soruşturma açılmasına tepki gösteren Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu da eleştirdi.

Hatay’ın CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş hakkında, sosyal medya hesabından, Suriyeli sığınmacı sayısındaki artışa yönelik yaptığı açıklama nedeniyle soruşturma açılması CHP tarafından tepkiyle karşılandı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, konu ile ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yüklendi.

“GÖÇMEN POLİTİKALARINA KARŞIYIZ”

Göçmenlere değil, göçmen politikalarına karşı olduklarına vurgu yapan Özel şu ifadeleri kullandı: “Bilinmelidir ki göçmenlere değil, göçmen yaratan politikalara karşıyız. Başta komşuda iç savaş kışkırtıcılığı. Göçmen yaratan politikalara karşı olduğumuz kadar, bu sorunu istismar eden politikacılara da karşıyız. Başta Süleyman Soylu.”

ahhahaha.jpg

LÜTFİ SAVAŞ NE DEMİŞTİ?

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş daha önce Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Reyhanlı, Yayladağı, Altınözü ilçelerimizde bir Suriyeli çıkıp 'Ben başkan adayıyım.' dese şu an kazanabilecek durumda. 5 sene sonra Kırıkhan'ı kazanabilecek durumda olacak. 10 sene sonra Hatay'ı kazanabilecek durumda olabilecek." ifadelerini kullanmıştı.

SAVAŞ YÜZDE 41 OY ALMIŞTI

Savaş, 2014 yerel seçimlerinde yüzde 41 oyla Hatay'ın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı olmuştu. Lütfi Savaş Savaş, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde yeniden CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştu.

İlgili Haberler