“Özhaseki'nin seçim otobüsleri devlet kurumunda giydiriliyor”

“Özhaseki'nin seçim otobüsleri devlet kurumunda giydiriliyor”
Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediyesi adayı Mehmet Özhaseki'nin seçim otobüslerinin reklam giydirme işlerinin, Devlet Demiryolları’nın deposunda yapıldığını iddia etti.

YENİÇAĞ/İSTANBUL

Siyasal yozlaşma ve yolsuzluklar üzerine verdiği araştırma önergesinin reddedildiğini hatırlatan İYİ Parti Ankara Milletvekili Şenol Bal, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın, AKP Yozgat Belediye Başkan adayının seçim merkezini açmasını sert sözlerle eleştirdi.

Şenol Bal, konu ile ilgili olarak, “Fuat Oktay, dolgun maaşlı bir kamu görevlisidir. Kamu görevlilerinin sosyal medya hesaplarını didik didik inceleyen, hesap soran iktidar utanmak durumundadır” dedi.

“DEVLET KURUMUNDA SEÇİM OTOBÜSÜNÜN NE İŞİ VAR”

Devlet Demiryolları deposunda Mehmet Özhaseki’nin seçim otobüslerinin giydirildiğini söyleyen Bal, Meclis’teki vekillere, “Devletin kurumunda bir siyasi partinin belediye başkan adayının seçim otobüslerinin ne işi var?” sorusunu yöneltti. Şenol Bal konuşmasını şöyle sürdürdü:

“AMAÇ YANDAŞLARA PARA AKTARMAKSA OLUYOR”

“Yine, sizin belediyecilik anlayışından söz etmek istiyorum. İstanbul Esenler Belediyesinin iştiraki bir şirket var: ESKON. Şirketin amacı: ‘Esenler ilçesinin çehresini değiştirecek kentsel dönüşüm projelerini hazırlayıp uygulamaya geçirmek, halkın yaşam kalitesini yükselterek çağdaş ölçülerde yaşayabileceği ortamı oluşturmak.’ olarak tanımlanmış. Bu şirket, dergi, ulusal ve yerel gazete alımı işiyle ilgili ihaleye çıkıyor. Hemen akıllara şu soru geliyor: Bir inşaat şirketinin gazete, dergi alımıyla ne işi olabilir? Amaç, yandaşlara para aktarmaksa oluyor. Daha kaç belediye iştirakiniz var böyle diye de sormak isterim. Görüldüğü gibi sadece bir şirket, günlük yaklaşık 2.400 adet ulusal gazete, 240 adet de yerel gazete alıp dağıttırabiliyor ve bunu yaparken yaptığı işi kanuni bir işmiş gibi gösterebiliyor, yolsuzluğa kılıf bulduğunu düşündüğü için yapıyor. Tüm bunlar denetlenememe, denetlense bile bir sonuç alınamayacağına inançtan kaynaklanıyor değerli milletvekilleri. Sayıştayın açıkladığı yolsuzluk raporları sıcaklığını hâlen koruyor.”

“NEREDEYSE HER YIL BİR MADEN FACİASINA ŞAHİT OLUYORUZ”

“Evet, iş kazaları son yıllarda hiç olmadığı kadar artmıştır. Neredeyse her yıl bir maden faciasına, neredeyse her gün bir asansör ya da göçük kazasına şahit oluyoruz. Maalesef, bu facialar, sadece bir gün ülke gündeminde kalıyor, ikinci gün unutuluyor. Olan işçimize ve kederli ailelerine oluyor. Çok açık ve net olarak söylüyorum ki: İş sağlığı da iş güvenliği de bu iktidarın önceliği değildir. Kanun teklifi verdim, samimiyseniz alın gündeme.”

“DERENİN İNTİKAMI AĞIR OLUR, DİYEN CUMHURBAŞKANININ UNUTMADIK”

“Sayın milletvekilleri, biz rant uğruna binlerce işçimizi üç beş tane yandaş müteahhidin insafına bırakanları unutmadık. Biz "madenciler güzel öldüler." diyecek kadar alçalan eski Çalışma Bakanını da unutmadık. Biz madenlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerini yerlerde tekmeleyen danışmaları da unutmadık. Biz tren faciasında 41 kişinin ölümünden sonra "Niye istifa edeyim, treni ben mi kullanıyorum." diyebilen son Başbakanı ve şu anda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını da unutmadık. Biz Soma'da 301 kişi can verdikten sonra "Kaza bu işlerin fıtratında var.” diyebilen, İstanbul'da 31 vatandaşımızın boğulması üzerine ‘Derenin intikamı ağır olur.’ diyebilen Cumhurbaşkanı da unutmadık.”

“SİZ BU AZİZ MİLLETİN TOKADINI BEKLEYİN”

“İktidarın çok değerli temsilcileri, sizin için işçinin tek önemi seçim döneminde vereceği oydur. İşçinin, memurun, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yediniz. Ölümlere kader, seçimlere beka, millete zillet dediniz. Kusura bakmayın sayın milletvekilleri, siz bu aziz milletin tokadını bekleyin.”