Pazarda vatandaşlar çürük olmayan soğanları arıyorlar. Aşık Mahzuni Şerif'in yiğit muhtaç olmuş kuru soğana türküsü de zam üstüne zam yapanlara hediye olsun

Pazarda vatandaşlar çürük olmayan soğanları arıyorlar. Aşık Mahzuni Şerif'in yiğit muhtaç olmuş kuru soğana türküsü de zam üstüne zam yapanlara hediye olsun
İstanbul'da kurulan semt pazarlarında ihtiyacı olan vatandaşlar yere dökülen sebzeleri toplayarak evlerine götürüyor. Bakırköy'de kurulan bir pazarda artıkları toplayan bir kadın, "Kuru ekmeğe muhtacım. Oğlum mühendis oldu ama 7 yıldır işsiz. Bir işe girdi o da bu virüse gitti. Fırınlardan bayat ekmek dileniyorum" diye konuştu.

Sözcü'nün özel haberine göre, iktidarın “Türkiye’de yoksulluk sorun olmaktan çıktı” söylemine karşın vatandaşlar İstanbul’daki Esenler, Kağıthane ve Bakırköy semt pazarlarında yere dökülen sebzeleri toplayıp eve götürüyor.

"HALİMİZİ NEDEN GÖRMÜYORLAR"

İstanbul Esenler'de pazar artığı toplayan bir kadın “Hükümet bizi bu hale düşürmese ben niye gelip bu çarık çürük artıkları toplayayım? Ben pijama satıyordum, yer parası ödeyemediğim için zabıta geldi güç bela aldığım üç parça kıyafeti aldı gitti. Ben o yerin parasını verebilsem şimdi bu artıkları toplayacak durumda mı olurdum? Bize acımıyorlar niye görmüyorlar halimizi?” diye konuştu.

"KURU EKMEĞE MUHTACIM"

Bakırköy'de bulunan bir pazarda ise yere dökülen sebzeleri toplayarak evine götüren bir kadın, “Bizde bir şey diyecek hal bırakmadılar. Bu haldeyken bile konuşmaya korkuyoruz ya Allah bizi affetsin. Kuru ekmeğe muhtacım. Oğlum mühendis oldu ama 7 yıldır işsiz. Bir işe girdi o da bu virüse gitti. Fırınlardan bayat ekmek dileniyorum. Aç değiller diyenler gelip halimizi görsünler ama sanmam utanacaklar” ifadelerini kullandı.

"BUNLARI TOPLAMAZSAM ÇOCUĞUM AÇ KALIR"

Kağıthane'de yere atılan pazar artıklarından, yanındaki çocuğuyla birlikte yenilebilir olanları seçmeye çalıştığını söyleyen bir kadın, “Çok utanıyorum ama çocuğum küçük. Bunları toplamazsam aç kalacak” dedi.