AKP'de kimler Soylu'nun istifasının kabulünü istedi? Yerine geçecek ismi bile açıkladılar!

AKP'de kimler Soylu'nun istifasının kabulünü istedi? Yerine geçecek ismi bile açıkladılar!
Süleyman Soylu’nun kabul edilmeyen istifası hakkında siyaset kulislerinde, AKP içerisindeki Pelikan grubu ile bu gruba karşı duruş sergileyenlerin kavgasının bir sonucu olduğu belirtilirken, Sabah yazarı Mahmut Övür'ün ise dün gece Twitter'da Soylu’nun yerine kimin geleceğini ve atama kararını paylaşması dikkat çekti. Ancak, hemen bu paylaşımını sildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun dün gece kabul edilmeyen sürpriz istifa kararı, siyaset kulislerinde Pelikan ile yapılan kavganın sonucu olarak değerlendiriliyor.

Pelikan grubunun Soylu’nun istifasının kabul edilmesi için yoğun faaliyet içine girerken, Soylu’nun istifasının kabul edilmemesinin ardından şimdilik kavgada kazananın olmadığı belirtildi.  

Pelikan'ın yayın organı olarak bilinen Mahmut Övür'ün dün akşam Twitter hesabında Soylu’nun yerine kimin geleceğini yazması ve atama kararını paylaşması dikkat çekti. Ancak, hemen bu paylaşımını sildi.

Paylaşımdaki atama kararında, Soylu'nun yerine İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce'nin vekaleten atandığı görünüyor.

pelikan-mahmut-ovur.jpg

Mahmut Övür'ün paylaştığı atama kararı

Takvim’in Ankara Temsilcisi Zafer Şahin ise de aHaber’e bağlandı ve “Süleyman Soylu’nun istifasının Cumhurbaşkanlığının bilgisi dahilinde olduğunu teyitledim” dedi.

 

İlgili Haberler