Peşmerge 'evet'ten sonra referanduma hız verdi

Peşmerge 'evet'ten sonra referanduma hız verdi
'Evet'e açık desteğini açıklayan peşmerge başı Barzani'nin partisi, Türkiye'de yapılan referandumda 'evet' çıkmasının ardından Irak'ın kuzeyinde yapılacak bağımsızlık referandumu çalışmalarına hız verdi.

Türkiye'de yapılan başkanlık referandumundan resmi olmamakla birlikte 'evet' çıkmasının ardından, 'evet'e açık bir şekilde destek verdiğini dile getiren peşmerge başı Mesut Barazani'nin partisi Irak'ın kuzeyinde yapılacak bağımsızlık ve Kerkük'ün peşerge yönetimine bağlanması ile ilgili referandumun çalışmalarına hız verdi.

Peşmerge başı Barazani'nin kanalı Rudaw İngilizce “Irak'ın kuzeyindeki, siyasi partilerin bir araya gelerek, Irak’ın bir parçası olarak kalmaya veya bağımsız bir devlet oluşturmaya karar verilecek bir referandum için bir tarih ve mekanizmayı belirleyeceği tarihi bir haftaya hazırlanıyor” sözleriyle girdiği haberinde bölge yönetiminin tüm siyasi partilerden komisyonda yer alacak temsilcilerini görevlendirmelerini istediği kaydedildi.

Bu arada, Rudaw’a konuşan Başkanlık Genel Sekreteri Fuad Hüseyin, tüm partilerle temasa geçtiğini belirtirken yüksek düzeydeki toplantının gelecek hafta başında yapılacağını söyledi. Çalışmalara hız verildiğini belirten Hüseyin, komsiyonun referandumun ne zaman yapılacağı ve hangi mekanizmanın kullanılacağı konularını ele alacağını da anlattı.

İlgili Haberler