Peşmerge yönetimi ile ticaret zirvesi

Peşmerge yönetimi ile ticaret zirvesi
Bir yandan Irak’ın Ankara Maslahatgüzarı Dışişleri’ne çağrılarak “PKK ile mücadelede kararlılık” vurgusu yapılırken diğer yandan Erbil’de peşmerge yönetimi ile gerçekleştirilen ticaret zirvesi kafaları karıştırdı.

Bugün Irak'ın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Issam Muhammed, Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan Sözcü Aksoy, PKK’ya yönelik operasyonlarda kararlılığa vurgu yapıldığını dile getirdi.

Öte yandan Erbil’de ise peşmerge yönetimi ile Türkiye arasında bir ticaret zirvesi düzenlediği ortaya çıktı.

Zirveye peşmerge yönetiminin sözde hükümet sözcüsü, Erbil Valisi Nevzad Hadi, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, TISİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nevaf Kılıç ile Türkiye ve Irak'tan çok sayıda iş adamı katıldı.

Sözcü Dizayi, zirvede yaptığı konuşmada, bunun aynı zamanda dostluk ve kardeşliğin gelişmesine katkı sağlayacağını kaydetti.

Dizayi, peşmerge yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani'nin bir süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildiğini hatırlatarak, "Görüşmede birçok konu ele alındı. Bunlardan biri de ekonomik ilişkilerin artırılması ve Irak'ın genelinde ticaret hacminin artırılmasıydı" dedi.

TISİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nevaf Kılıç ise Türkiye'nin farklı bölgelerinde 70 iş adamının zirveye katıldığını bilgisini verdi.

Zirvenin iki ülkedeki iş adamlarını buluşturduğunu dile getiren Kılıç, "Hem dostluğumuz hem ticaretimiz gelişiyor. Gerçekten Irak ve bölgesel yönetim bizim için çok önemli. Zaten şu an önemli ticari partnerimiz Irak ve IKBY'dir. Bunu daha da geliştirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler