Köpek kıyafetlerinde yeni bir marka geliyor. Pet tekstil sektöründe genç girişimci

Köpek kıyafetlerinde yeni bir marka geliyor. Pet tekstil sektöründe genç girişimci
Pet tekstil sektöründe apac.co, köpekler için farklı farklı kıyafetler tasarlamaya devam ediyor.

 

Köpek kıyafetleri sektöründe yepyeni bir marka doğdu. Apac.co isimli pet markası, genç kadın girişimci Feyzan Çapa tarafından 2021 yılında kurulup, bugüne kadar başarılı bir şekilde yoluna devam etti. Çapa''nın bu markadaki ana mottosu; ''Biz ne giyiyorsak, hayvanlar da onu giyebilmeli'' olurken Çapa, bu markanın doğuşu, amacı ve hikayesini şu şekilde anlattı:

"Apac.co olarak pandeminin de etkisiyle beraber 2021 yılında pet markaları arasında yerimizi almak için kolları sıvadık. Hem hayvanlara olan aşırı sevgimiz hem de özellikle köpek kıyafetleri konusunda sektörde çok fazla talebin olması bizi, bu işe dört elle sarılmamıza sebep oldu. 

Varlıklarıyla hayatımızı güzelleştiren yol arkadaşlarımızın her şeyin en iyisini hak ettiğine inanıyoruz, dogs are life mottosuyla çıktığımız bu yolda dostlarımız için ürünlerimizi özel olarak tasarlıyoruz. Çünkü her patili dostumuz bizim için çok özel! Karşılıksız sevgilerinin karşılığı olmak, eğlenceli ve renkli dünyalarını daha da renklendirmek amacıyla çıktığımız bu serüvende sevimli dostlarımız için işlevsel ve şık ürünler yaratabilmek için çalışıyoruz.

apac.co bir Türk markası ve tüm ürünlerimiz yerli üretim. Dolayısıyla aslında pet tekstil sektöründe de Türkiye’de güzel işler yapılabileceğini de göstermek arzusundayız. 

Ürün gamını ortaya çıkarırken de tasarımların dikkat çekici olmasına, küçük dokunuşlarla farklı ve özgün olmasına özen gösterdik ama tabii ki tüm ürünlerin üretim süreçlerinde üzerine titrediğimiz en önemli konu, konforlu ve kullanımı kolay ürünler olmalarıydı.

Yapmaya çalıştığımız şey tam olarak biz ne giyiyorsak can dostlarımıza da entegre edebilmekti. Tüm ürünlerimizi, köpek ırklarına ve onların boy/kilo oranlarına dikkat ederek tasarladık. Her bir ölçü için ayrı kalıplar çıkararak en doğru ürünleri tasarlamak ve üretmek birincil önceliğimizdi. Titizlikle yapılan çalışmalar, uzun uğraşlar ve çok büyük emekler karşılığında bugün yağmurluk, mont, ceket, hoodie, bornoz ve gömlek olarak altı kategorimiz mevcut. Toplamda 10 ürün ve 5 farklı beden çalışmasıyla ilk koleksiyonumuzu oluşturduk. 


Bugün geldiğimiz nokta mutluluk verici, Türkiye’de 3 farklı şehirde pek çok petshop, pet kuaför, veteriner klinik gibi satış noktalarında bulunuyoruz. Aldığımız geri dönüşler, ürünlerle ilgili yorumlar, paylaşılan öneriler ve beğeniler bizi inanılmaz mutlu ediyor. Her gün farklı bir patilinin üzerinde apac.co görmek, paylaşılan fotoğraflar ve hem köpeklerin hem de sahiplerinin mutluluğuna tanık olmak benzersiz bir duygu. Severek yaptığınız işin karşılığını böyle güzel yorumlarla almak paha biçilemez. Ve tabiiki bu bildirimler doğru yolda olduğumuzun da bir göstergesi. Heyecanla başladığımız bu macera emin adımlarla ilerleyeceğimiz uzun bir yol. Şimdi ikinci koleksiyonumuzun çalışmalarına başladık, heyecanla yeni ürünlerin de raflarda yerini alacağı günleri bekliyoruz. 

Apac.co ürünlerine www.apacco.com.tr ‘den ulaşabilirsiniz."

(FEYZAN ÇAPA)