Piar Araştırma yerel seçimlere ilişkin anket sonuçlarını açıkladı

Piar Araştırma yerel seçimlere ilişkin anket sonuçlarını açıkladı
Piar Araştırma'nın yerel seçimlere ilişkin gerçekleştirdiği son anketin sonuçları açıklandı. 24 bin 186 kişinin görüşlerinin alındığı araştırma, İstanbul, Ankara ve İzmir’i kapsıyor.

Piar Araştırma Şirketi, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere ilişkin anket çalışması gerçekleştirdi. İstanbul, Ankara ve İzmir'i kapsayan araştırmada 24 bin 186 kişiye yerel seçimlerle ilgili tercihleri soruldu.

Piar'ın anketine göre İstanbul'da AKP ve CHP'nin oy oranlarının kafa kafaya olduğu ortaya çıktı. Araştırmaya katılan vatandaşların tercihlerine göre AKP'nin oy oranı yüzde 32.8, CHP'nin oy oranı ise yüzde 32.6.

Yerel seçimde ittifak kurulması halinde ankete katılan katılımcıların yüzde 41.3'ü CHP'nin bulunduğu, yüzde 37'si de AKP'nin bulunduğu ittifaka oy vereceklerini söyledi.

"ANKARA'DA AKP AZ FARKLA ÖNDE"

Ankete göre; Ankara'da AKP'nin oy oranı yüzde 27.2. Bu oran CHP'de yüzde 25.7. Ankete katılanların yüzde 26.4'ü ise kararsız.

Ankara için yerel seçimde ittifak kurulması halinde katılımcıların yüzde 37.8'ü CHP'nin bulunduğu, yüzde 35.3'ü de AKP'nin bulunduğu ittifaka oy vereceklerini ifade etti. Kararsızların oranı ise yüzde 25.8.

"İZMİR'DE CHP ÜSTÜN"

Piar Araştırma Şirketi'nin gerçekleştirdiği ankete göre İzmir'de CHP'nin oy oranı yüzde 39.6 olarak görünürken, AKP'de oran yüzde 25 kalıyor. Ankete katılanların yüzde 16.3'ü ise kararsız. Yerel seçimde ittifak kurulması halinde katılımcıların yüzde 49'u CHP'nin bulunduğu, yüzde 29.8'i de AKP'nin bulunduğu ittifaka oy vereceklerini söyledi. Kararsızların oranı ise yüzde 20.1.

İlgili Haberler