Dolar Euro bu karara kilitlendi

Dolar Euro bu karara kilitlendi
Piyasalar Amerikan Merkez Bankası FED’in açıklayacağı faiz kararına odaklandı. Karar öncesinde ABD borsalarında sert dalgalanmalar görüldü. FED’in bu yıl içinde 4 kez faiz artırımına gideceği fiyatlanırken, ilk adımın Mart’ta atacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Akşam 10'da açıklanacak

Piyasaların gözü kulağı bugün FED’in açıklayacağı faiz kararında olacak.Karar öncesi Amerika’daki borsalarda sert dalgalanmalar yaşandı. Dolar, Euro ve piyasalar işte o karara kilitlendi

Jeopolitik risklere dair haber akışı her ne kadar gündemin üst sıralarında yer almaya devam etse de yatırımcıların odağında bu akşam saat 22.00''de Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısından çıkacak kararlarda olacak. Toplantı sonrası Jerome Powell''ın konuşması bekleniyor. Fed''in para politikasına dair sözle yönlendirmeleri açısından kritik önem taşıyan toplantıya ilişkin karar metnindeki bilgiler piyasadakilerce dikkatle takip edilecek.

Amerikan borsaları düşüş yaşadı

Artan jeopolitik riskler ve Fed''in beklenenden daha şahin bir tutum sergileme ihtimali ile dün New York borsasında satış ağırlıklı bir seyir izlendi. Güne düşüşle başlayan endeksler gün içinde artı bölgeye geçse de kapanışta Dow Jones endeksi yüzde 0,19, S&P 500 endeksi yüzde 1,16 ve Nasdaq endeksi yüzde 2,28 değer kaybetti. ABD''nin 10 yıllık tahvil faizi dün yüzde 1,80''i test etmesinin ardından bugün yüzde 1,77 seviyesinde bulunuyor. Dün 96,3''le yaklaşık 3 haftanın en yüksek seviyesini gören dolar endeksi, bugün 96 sınırının hemen altından işlem görüyor.

Rusya-Ukrayna gerilimi oynaklık yaratıyor

Analistler, Rusya-Ukrayna gerilimine ilişkin haber akışının yakından izlenmeye devam edileceğini belirterek, Fed''in bu akşam açıklanacak kararları öncesinde varlık fiyatlarında oynaklığın sürebileceğini söylüyorlar.

Fed Başkanı Jerome Powell''ın açıklamalarının piyasaların bundan sonraki yönü açısından kritik olacağını vurgulayan analistler, yurt içinde bilanço sezonunun başlamasıyla hisse ve sektör bazlı hareketlerin öne çıkabileceğini kaydetti.

 

İlgili Haberler