PKK'lıları ABD otobüsleri taşıdı

Ekranlarda konusundan bihaber "uzman" konuklardan şikayetçi olan tek ben değilim herhalde. Ama tartışılan konuda bilgi sahibi olanları görünce de dikkatle dinliyorum. Bunlardan biri de Prof. Dr. Hasan Ünal. PKK - KCK ve bir de bunları ağabeyleri Pentagon konusunda tam bir uzman bilgisine sahip olduğu hemen farkediliyor. Pentagon'un son marifetleri malum... 300 militanı kendi otobüslerine doldurup taşıyan yine ABD'liler, Ermeni milisleri kapalı garajlarda eğitip sahaya süren de yine bunlar. Prof. Ünal'ın dediği gibi kafaları hala 300 yıl geriye takılıp kalmış.

Rusya'nın durumu

Şu andaki Erivan yönetimi, Moskova'nın niye bu kadar pasif kaldığına şaşırıyor. Oysa bunun cevabını basit bir mantıkla bulabilir.

Yakın bir zamana kadar Bakü-Ceyhan petrol boru hattı bu ilişkilerde kilit roldeydi. Şimdilerde Türkiye'nin eli rahatladı. Çünkü Zonguldak Alaplı açıklarında 202 milyar metreküp daha doğalgaz bekliyoruz. Gelişen bu şartlar karşısında Putin'in ne yapacağı merak konusu haline geldi.

Biraz daha sabredilirse Fuzuli kentinin geri alınmasına kadar varacaktır bu iş.

Kutlanacaklar

Bu arada, Azerbaycan'daki gelişmeleri değerlendirme konusunda KRT ve Haber Global'in acar spikerlerini atlamayalım. Çiğdem Akdemir, Elif Doğan Şentürk, Saynur Tezel'i başarılarından dolayı tebrik etmeliyiz. Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırısı sonrasında yaşananları bütün heyecanlarıyla ekrana taşırken mükemmel bir iş çıkardılar.

İşgalciler kaçıyor

Hani hep dikkatinizi çektim, bazı yeni tip silahların bizden olduğu konusunda. Azerbaycanlı kardeşlerimiz bu kez iyi çarpışıyorlar. İmha edilen Ermeni zırhlı araç sayısının 32 olduğu bildirildi. Yani Ermeniler üstüne oturdukları yerleri birer birer terk ediyorlar. Türk uzmanlar tarafından eğitilen Azerbaycan ordusu da verilen emekleri boşa çıkarmadığını gösteriyor.

Cihad çağrısı

İslam dünyasının Kafkasya'daki lideri Paşazade bir din adamı. Öncelik İran olmak üzere bölgedeki çatışmayı dindaşlarımız için cihad çağrısına dönüştürdü ve çağrısına Pakistan'dan da karşılık geldi.

Patron vekili mi?

Milletin vekili mi?

Kaz Dağlarının Çanakkale bölümünde bir kaç isme yeniden altın arama imtiyazı verilmesi beni şaşırtmadı. Bunların arasında milletin anasını satanların da olması doğal. Ancak buraya verilen ruhsat işinde AK Partili Bülent Turanlı'nın isminin yer alması tuhafıma gitti.

Bu ne ya!..

İnsanların bir işi yapması için aldığı talimat bu kadar mı gözlerini karartıyor?..

Öte yandan Edirne milletvekili Okan Gaytancıoğlu da Yunanistan'dan pirinç ithaline şiddetle karşı çıkmakta...

İkisi de millevekili ama biri üreticisinin yanında dururken diğeri patronunun emrini dinliyor.

Gerçekten vatanseverliğin, toprakseverliğin böylesi dolambaçlı yollarla yok olmasına inanamıyorum.

Şimdi de YEP çıktı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Yeni Ekonomi Programı (YEP) ile ilgili açıklaması ekonomi çevrelerinde yeni tartışmaları da gündeme getirdi. Ekonomi yazarı Erdal Sağlam da bazı konuların yükselmesini, daha doğrusu yükseltilmesini masaya yatırdı:

**İşsizlik yüzde 13.9'a yükseldi.

**İşsizliğin yüzde 10.9'da tutulması hedeflendi.

**Büyümede frene basılıyor. Bu sene küçüleceğiz.

** İnanırsanız, enflasyon yüzde 11.25

Hem zorba,

hem ahlaksız

Didem Arslan Yılmaz'la Vazgeçme Show TV'de son günlerde ilgi görenlerden. Bu ilginin odağında da ilginç bir konu var. Didem Arslan Yılmaz, Gaziantep'te kendilerini filyasyon ekibi olarak tanıtıp 17 yaşındaki bir genç kızı hastaneye götürme bahanesiyle evinden kaçıranların peşine düştü. Dikkat edin, kaçıran ahlaksız zorba 2 kız çocuğu babası... Adamın kaç karısı var belli değil... Bir de utanmadan çıkıp, ben ailesinden istedim diyebiliyor.

Yılmaz, bu ahlaksıza derhal çocuğu ailesine teslim etmesi çağrısı yaptı ama dinleyen kim?..

Günün sözü:

Parayı köleniz yapın, yoksa efendiniz olur. Bernard Shaw 

Yazarın Diğer Yazıları