PKK/YPG ile Rus askerinden ortak devriye

PKK/YPG ile Rus askerinden ortak devriye
Suriye'de Menbiç'in batısındaki M-4 karayolu üzerinde PKK/YPG'li teröristler ile Rus askeri polisinin birlikte sınır devriyesine çıktıkları iddia edildi.

Bölgeden gelen görüntülerde, karayolunun Arimah beldesi çevresinde Rus zırhlı askeri araçlarının bayraklarla donanmış şekilde hareket ettikleri görülüyor.

Yerel haber kaynakları, Rus askeri polisine Suriye Demokratik Güçleri'nin öncülük ettiğini belirtiyor. Ancak görüntülerde terör örgütü PKK/YPG'nin bayrakları dikkat çekiyor.

Aynı kaynaklar, zırhlı personel taşıyıcıların ortak devriye görevi yaptıklarını vurguluyor. Bu şekilde, Türkiye'nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu ile YPG'li teröristler arasında fiili bir sınır hattı oluşturulduğu iddia ediliyor. 

Öte yandan İdlib kırsalında Heyet Tahrir-üş Şam'ın "alan genişletme harekatlarına" karşı Rus savaş uçaklarının nokta vuruşu yaptıkları belirtiliyor. 



Heyet Tahrir-üş Şam bir süredir Türkiye'nin de desteklediği ılımlı muhalif gruplara yönelik operasyonlarına devam ediyor. 

Son olarak Hama'nın 25 kilometre kuzeybatısındaki "El Ghab ovasında bulunan "Ahrar-el-Şam" adındaki grubun da HTŞ saflarına katıldığını ilan ettiği belirtiliyor. Böylece HTŞ İdlib'in güneyindeki nüfuz alanını geişletmiş görünüyor.

İlgili Haberler