Polis okulundaki 'yemin' görüntülerine açıklama

Polis okulundaki 'yemin' görüntülerine açıklama
Sosyal medyada gündem olan 'yemin' görüntülerine Polis Akademisi Başkanlığı'ndan açıklama geldi. Açıklamada, "Söz konusu görüntülerin Mart 2017 tarihinde bir polis okulumuzda çekildiği tespit edilmiş, gerekli işlemler başlatılmıştır" denildi.

Polis Akademisi Başkanlığı, sosyal medyada paylaşılan, polis akademisi öğrencilerine intikam yemini ettirildiği görüntülere dair bir açıklama yaptı.

Paylaşılan videoda Polis Akademisi öğrencilerinin, yüksek sesle söylenen kelimeleri tekrar ettikleri ve şu ifadeleri kullandıkları duyuluyordu:

"Bismillahirrahmanirrahim. Ol deyince olduran, gönülleri iman gücüyle dolduran, Allah’a, Kuran’a, peygamberlere bayrağa ve silaha yemin olsun, şehitlerim rahat uyusun, gazilerim emin olsun, intikam, intikam, intikam daim olsun. Unutursak kanımız kurusun. Allah Türk’ü korusun. Amin"

Polis Akademisi tarafından yapılan ve İçişleri Bakanlığı'ndan paylaşılan duyuruda, "29 Aralık 2019 tarihinde yeni bir olay gibi sosyal medyada dolaşıma sokulan videonun ilk kez 24 Mart 2017 tarihinde sosyal medyada paylaşıldığı ve söz konusu görüntülerin Mart 2017 tarihinde bir polis okulumuzda çekildiği tespit edilmiştir. Konuyla ilgili olarak ilk tespit hitamı Bakanlık Makamının tasarrufları ile gerekli işlemler yapılmış ve idari tedbirler alınmıştır" denildi.