Spotify, kullanıcı sayısını açıkladı

Spotify, kullanıcı sayısını açıkladı
Spotify, 31 Aralık’ta sona eren 2021’in dördüncü çeyreğine ilişkin mali durum raporunu paylaştı.

Hem reklamlı hem de Premium kullanıcı sayısını açıklandı

ShiftDelete''den alınan bilgilere göre, 2021''de Spotify kullanıcı sayısı ve reklam geliri belli oldu. Bu dönemde şirketin reklam geliri yıldan yılda yüzde 40 artarak 394 milyon Euro oldu. Toplam gelir yıldan yılda yüzde 24 artarak 2,69 milyar Euro’ya yükseldi. Ayrıca Premium hizmetinden elde edilen gelir ise yaklaşık 2,3 milyar Euro olarak kayda geçti.

İsveç merkezli dijital müzik ve podcast platformu, gelir raporuna ek olarak hem ücretli hem de ücretsiz kullanıcı sayısını da detaylandırdı. Spotify, Ekim 2021’de açıkladığı ‘yıl sonuna kadar 400 milyondan fazla kullanıcı’ hedefine ulaşırken; Premium abone sayısında da bir önceki çeyreğe kıyasla yükseliş kaydetti.

SPOTİFY PREMİUM ABONESİ 170 MİLYONU GEÇTİ

Şirket 2021’in üçüncü çeyreğinde 172 milyon Premium abonesi ve 220 milyon reklam destekli kullanıcısı olduğunu açıklamıştı. Dördüncü çeyrekte ise toplam Spotify kullanıcı sayısı 406 milyona ulaşırken, Premium üye sayısı da 180 milyona yükseldi. 236 milyon kişinin de uygulamayı reklamlı kullandığı açıklandı.

2020’nin dördüncü çeyrek verilerine bakıldığında, Spotify aktif kullanıcı sayısı 345 milyondu. Ayrıca 155 milyon Premium abonesi ve 199 milyon reklamlı kullanıcısı bulunmaktaydı. Aradan geçen iki yıla rağmen şirket paralı üye sayısında 200 milyon barajını geçemedi. Ancak o dönem 1,8 milyar Euro olan Premium gelirinde kayda değer artış yakalamayı başardı.

Öte yandan Spotify, Neil Young olayı nedeniyle bir grup kullanıcının tepkisiyle de karşı karşıya. Konuya hakim olmayanlar için; podcast yayıncı Joe Rogan, aşı karşıtlarıyla yaptığı röportajı platformda olarak yayınlamıştı ve üstelik bilimsel faydası kanıtlanmayan bir ilacın virüsün tedavisinde kullanılmasını önermişti.

Ünlü müzisyen Neil Young başta olmak üzere birçok sanatçı, adeta Spotify’a karşı boykot başlatmıştı. Joe Rogan’ın insanları COVID-19 konusunda yanlış bilgilendirdiği yayınların kaldırılması talebinde bulunan sanatçılar, aksi halde Spotify’dan çekileceklerini söylediler. Bunun üzerine şirket Kovid konulu podcast yayınlarına tavsiye niteliğine uyarılar ekleme kararı aldı.