Postu iri benekli büyük kedi hangisidir? Hadi ipucu sorusu

Postu iri benekli büyük kedi hangisidir? Hadi ipucu sorusu
Canlı bilgi yarışması Hadi ipucu sorusu cevabı belli oldu. Hadi Instagram hesabından, "Orta ve Güney Amerika'da yaşayan, postu iri benekli büyük kedi hangisidir? İpucu içinde ipucu: J..." şeklinde bir soru sordu. İşte cevabı...

Kısa sürede büyük bir kullanıcıya sahip olan Hadi İpucu Sorusu Cevabı belli oldu. Hadi bugünkü sorusunu Instagram hesabından yayınlandı, "Kedigiller görünüşte birbirine çok benzeyen üyelerden oluşşsa da karakterleri ve yaşadıkları coğrafyaya göre oldukça ilginç ve farklı özellikler barındırırlar. Bugünkü sorumuz da yüzmeye bayılan, oldukça güzel bir kediden. Orta ve Güney Amerika'da yaşayan, postu iri benekli büyük kedi hangisidir? İpucu içinde ipucu: J.." diye bir soru sordu. Hadi bugün saat 12.30'da yayınlanacak olan yarışmasında 15.000 TL değerindeki ödülü tüm soruları bilen takipçileri arasında bölüştürecek.

HADİ İPUCU CEVABI

13 Aralık Hadi ipucu cevabı: Jaguar

HADİ İPUCU SORUSU: JAGUAR

Batı yarımkürenin en güçlü kedisi olan jaguar, kedigiller familyasından panter cinsinin 4 büyük kedisinden biridir. Özellikle Orta ve Güney Amerika'nın tümünde bulunur ve Yeni Dünya'nın en büyük kedisi olarak kabul edilir. Aslan ve kaplandan sonra en büyük 3. kedi olan jaguarın bilimsel sınıflandırması ise şu şekildedir:

Animalia (Hayvanlar) > Chordata (Kordalılar) > Mammalia (Memeliler) > Carnivora (Etçiller) > Felidae (Kedigiller) > Pantherinae (Büyük Kediler) > Panthera (Panter) > Panthera onca (Jaguar)

Kaplan gibi yüzmekten hoşlanan jaguar, genellikle su kenarlarında tek başına yaşar. Jaguarlar yalnız avlanır.Tek başına dolaşıp avını tek başına tuzağa düşürür. Önce yakalayacağı avı seçer, ardından onu takip eder ve kafatasını iki kulağının arasından ısırarak avını öldürüp yemeye başlar. Dış görünüşü leopara benzeyen jaguar, ondan daha güçlü ve büyüktür. Leoparınkinin aksine postunun üstündeki beneklerin içi siyahtır. Erkelerin ortalama ağırlıkları 140 kilogram, uzunlukları ise 1,70 metre civarındadır. Dişiler ise erkeklerden biraz daha ufak yapılıdır.

13 Aralık Hadi joker kodu: Ginseng