Potasyum hidroksit, su ve yağ asidiyle temizlik maddesi adı? Hadi İpucu Cevabı

Potasyum hidroksit, su ve yağ asidiyle temizlik maddesi adı? Hadi İpucu Cevabı
Canlı bilgi yarışması Hadi ipucu sorusu cevabı belli oldu. Hadi Instagram hesabından, Potasyum hidroksit, su ve yağ asidi birleşimiyle elde edilen bu temizlik maddesinin adını biliyor musun? diye sordu.

Kısa sürede hatırı sayılır bir izleyici kitlesine ulaşan 15 Aralık Hadi ipucu sorusu cevabı belli oldu. Hadi bugünkü sorusunu Instagram hesabından, "Bugünkü ipucumuz zamanında sokakları buram buram kokusuyla dolduran, halı temziliğinden organik tarıma ve bir çok farklı alanda kullanılan, sarı renkli ve yumuşak bir temizlik maddesiyle ilgili. Potasyum hidroksit, su ve yağ asidi birleşimiyle elde edilen bu temizlik maddesinin adını biliyor musun? diye sordu. Hadi bugün özel yarışması 12.30'da olacak. Tüm soruları bilen yarışmacılar arasında ise 30.000 TL değerindeki para ödülü bölüştürülecek.

HADİ İPUCU CEVABI

15 Aralık Hadi ipucu cevabı: Arap sabunu

HADİ İPUCU SORUSU: ARAP SABUNU HAKKINDA

Sağlıklı yaşama dair en önemli şart, kimyasal ve işlenmiş ürünlerden vazgeçmektir. Özellikle temizlik yaparken kendimizi kimyasal ve katkı maddesi bol olan ürünlerden korumamız gerekmektedir. İşte bu yüzden kullananların ‘mucize’ dediği, büyüklerimizin evinden hiç eksik olmayan ve son yıllarda yeniden yaygınlaşan arap sabunu adeta kurtarıcımızdır.

Arap sabunu; yapımında sodyum yerine, alkali olarak potasyum hidroksit kullanılan bir sabun türüdür. Bitkisel ve hayvansal yağ asitlerinin potasyum hidroksit ile reaksiyonundan üretilmektedir. Genellikle sarı ya da açık kahverengi renkte; yarı akışkan ve macunumsu yapıda bir sabundur. İşte bu sebeple Türkçe ’de bir diğer ifadeyle ‘yumuşak sabun’ diye de bilinmektedir.

Arap sabunu içeriğindeki doğal özler ve çok fazla kimyasal içermeyen yapısı sebebiyle çeşitli temizlik işlerinde güvenle kullanılabilir. Buna ev temizliği olduğu kadar kişisel temizliğimiz de dâhildir.

Arap sabununun oldukça güçlü bir temizleyici olması ve aynı zamanda doğal bir ürün olarak üretilmesi; insanları kullanmaya teşvik eden asıl sebeptir. Son yıllarda özellikle kozmetik ürünlerde bulunan katkı maddelerinin varlığı, kimyasal unsurlar insanları daha doğal ürün tüketmeye yönlendirmiştir. Sağlık uzmanlarının bilgilendirmesiyle artık arap sabunu tıpkı eskiden olduğu gibi yeniden kullanıcıların ilk tercihlerinden biri haline gelmiştir.

Saç bakımı, saç sorunları ve saç temizliği için önerilen doğal ürünlerden biri de arap sabunudur. Güzellik uzmanlarının arap sabunu hakkında söylemleri ve saçlarını arap sabunu ile yıkayan ünlülerin artması da bunda etkilidir.

15 Aralık Hadi joker kodu: Supradyn