Prof. Bengi Başer: “Korona salgınında insan seçmek zorunda kalmak istemiyoruz”

Prof. Bengi Başer: “Korona salgınında insan seçmek zorunda kalmak istemiyoruz”
Haber Global’de konuşan Prof. Dr. Bengi Başer, “İspanya’daki, İtalya’daki gibi insan seçmek zorunda kalmak istemiyoruz. Yaşlıları gözden çıkarmak istemiyoruz” açıklamasında bulundu.

Haber Global’e konuk olan Prof. Dr. Bengi Başer, “Ben bir doktorum, benim bir yeminim var. İnsan kurtarmak. 1 insan 10 insan, genç, yaşlı fark etmez. Bizim derdimiz şu, tıpkı İspanya’daki, İtalya’daki gibi insan seçmek zorunda kalmak istemiyoruz, hayatta tutabilmek adına. Yaşlıları gözden çıkarmak istemiyoruz. Çünkü yaşlılar bu toplumun hafızaları. Dolayısıyla burada insan hayatı söz konusu iken belediyeler şunu yapmış yok bu şunu yapmış bunların konuşulması bana çok ilkel geliyor. Biz aynı gemideyiz” dedi.

“İNSANIMIZ COĞRAFYA KADERİMİZ DEMESİN”

Biz devlete baba deriz diyen Başer, “Bizim öyle bir insanımız var ki evladını şehit veriyor, vatan sağolsun diyor, devlete sığınıyor. Biz depremde, bu tip salgınlarda devlete sığınmayacaksak kime sığınacağız. Eğer devlet, bu sığınma işini tek başına yüklenemiyorsa o zaman el ele verelim desin. El Ele vermek için gönüllü olan insanlarla beraber hareket etsin. Buradaki amacımızda A partisi, B partisi, C partisi olmasın. Buradaki amacımız hayat kurtarmak olsun. Bizim insanımızın bu coğrafya bizim kaderimizdir demesini istemiyorum. Ben bizim insanımız yaşamasını, tıpkı batı ülkelerinde olduğu gibi devlet imkanını sonuna kadar kullanabilme şansına sahip olmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.