Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın eleştirilerinin ardından yazılı biraçıklamayapan Prof. Dr.Canan Karatay, "Halka önerdiğim hiçbir gıdanın hiçbir şekilde ticaretini yapmadım, yapmam. Ne birinternetsatış sitem var ne deiddiaedildiği gibi anlaşma yaptığım bir ceviz bahçesi" diye konuştu.

Sosyal medyayı kullanmadığını da belirten Prof. Karatay, "Ne yazık ki, birçok ünlü kişinin yaşadığı mağduriyetibende yaşadım. Avukatım aracılığıyla benim ismimi kullanarak gönderi paylaşan, satış yaptığı bildirilen siteler için dolandırıcılık ve nitelikli dolandırıcılık suçlarından dolayı suç duyurusundabulunduk.
İstanbul CumhuriyetBaşsavcılığı Bilişim Suçları Bürosu’nun 2016/66567 Soruşturma numaralı dosyasında işlemler devam etmektedir.

Savcılık makamı tarafında İstanbul İlEmniyetMüdürlüğüSiberSuçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne müzekkere yazılarak, bu siteleri kimlerin erişime sunduğunun tespiti için IP araştırması yapılması, hosting firmalarından bu sitelere ait bilgilerin istenmesi talep ettik. Emniyetin bu ilgili birimlerinden cevap beklenmektedir. Cevabın gelmesini takiben görevliSavcıtarafından soruşturmaya devam edilmesi ve bu suçlardan dolayı dava açılması beklenmektedir" açıklamasını yaptı.