Prof. Dr. Melih Us’tan flaş açıklama: “Korona gribin 10 misli öldürüyor”

Prof. Dr. Melih Us’tan flaş açıklama: “Korona gribin 10 misli öldürüyor”
HaberTürk’ye yayınlanan “Nedir ne değildir” programına konuk olan Prof. Dr. Melih Uslu, dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Korona virüs salgınının ciddiyetini örneklerle anlatan Mehmet Uslu, “Yoğun bakıma girenlerin yarısı kaybediliyor. Bu işin şakası yok. Yüzde 3-5 ölüme takılmasınlar” dedi.

HaberTürk ekranlarında yayınlanan “Nedir ne değildir” programında korona virüs salgını tartışıldı. Türkiye’de de virüs vakaları artış göstermeye devam ederken Prof. Dr. Melih Uslu’dan dikkat çeken uyarılar geldi. Maske kullanımının önemine dikkat çeken Us, "Çünkü karşımızdaki çok ciddi bir hastalık. Normal bir hastalık değil" dedi. Hastalığın ciddiyetini örnekler üzerinden anlatan Uslu, "Bir de şöyle bir söylem var; Gripten de bir sürü insan ölüyor. Gribin aşısı var. Bu gribin 10 misli öldürüyor" ifadelerini kullandı.

“YOĞUN BAKIMA GİRENLERİN YARISI KAYBEDİLİYOR”

Korona virüs salgınının çok ciddi olduğunu belirten Us, "Yoğun bakıma girenlerin yarısı kaybediliyor. Bu işin şakası yok. Yüzde 3-5 ölüme takılmasınlar. Hekimleri çaresiz bırakıyor bu hastalık. Strateji geliştiremiyorsunuz. Bir de şöyle bir söylem var: Gripten de bir sürü insan ölüyor. Gribin aşısı var. Tedavisi var belli ilaçlar var. Bu gribin 10 misli öldürüyor" ifadesini kullandı.

“2 HAFTADA BİTMEYECEK”

Virüs salgınının iki haftada bitmeyeceğinin altını çizen Prof. Dr. Melih Uslu, "Bu bir maraton. Yani 100 metre koşusu değil. 2 haftada bu iş bitmeyecek. Sadece şunu göreceğiz. Bunu kontrol altına alabildik mi alamadık mı. 2 hafta sonra bitti hadi artık çıkalım beklentisi içine de girilmesin" diye konuştu.