Prof. Dr. Tufan Tükek asıl yapılması gerekeni belirterek mutasyonu yorumladı

Prof. Dr. Tufan Tükek asıl yapılması gerekeni belirterek mutasyonu yorumladı
İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, yüzde 70 daha hızlı yayıldığı belirtilen mutasyonlu virüse karşı çok daha fazla dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizerek, “"Hastalık çok hızlı bulaşıyorsa, vatandaşlarımızı bir kat daha fazla korumamız lazım" dedi.

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre, Geçtiğimiz hafta yılbaşı nedeniyle uygulanan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının ardından, pazartesi ve salı günleri vaka sayılarında artış gözlendi.
İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, bu artışın kendi hastanelerinde de yüzde 50 oranında olduğunu ifade etti.
Prof. Dr. Tükek, vaka sayılarının kısıtlamanın ardından yükselmesini, yılbaşında vatandaşların kalabalık ortamlarda bulunması ve sosyal mesafeye uymamasına bağlıyor.
Tükek vatandaşlara, özel günlerde aile ya da yakın çevre ile bir araya gelmenin ve sosyal mesafe kuralını unutmanın büyük bir tehlike olduğunu hatırlattı.
Bu durum, ev içi bulaş riskinin ne kadar ciddi olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.
"MUTANT VİRÜS DAHA HIZLI BULAŞIYOR, TOPLUMUN DAHA FAZLA KORUNMASI LAZIM"
Hızlı bulaşan mutan virüs nedeniyle tedbirlere çok daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Tufan Tükek, "Mutant virüsün bizim için en önemli özelliği hızlı bulaşabilmesi. Dolayısıyla toplumda, bu hastalığı ağır geçirecek kişilerin bu hastalığa yakalanmaması için bizim toplumu korumamız lazım.
Hastalık çok hızlı bulaşıyorsa, vatandaşlarımızı bir kat daha fazla korumamız lazım.
Çünkü dediğim gibi aile içinde bir ailede bir kişi olduğunda o ortamdaki bütün kişileri enfekte edebiliyor.
Özellikle bu yeni mutant virüslerin enfeksiyon yapma kapasitesinin yüksek olduğu söyleniyor. Dolayısıyla vaka sayısı artarsa, bu hastalığı ağır geçirecek ve ölecek kişileri hastalık yakalıyor.
Bunun önüne geçebilmek açısından bu kişileri korumamız lazım.
Yapmamız gereken, toplumun tamamını korumak için ne gerekiyorsa,
bilimsel önerilere uyalım, dişimizi sıkalım, insanlarla aramıza mesafeye koyalım.
Sonra güzel günler bizi bekliyor"
diye konuştu.

 

İlgili Haberler