Profesör Mehmet Ceyhan cevapladı: Sokağa çıkma yasağı devam etmeli mi?

Profesör Mehmet Ceyhan cevapladı: Sokağa çıkma yasağı devam etmeli mi?
Korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirler arasında yer alan sokağa çıkma yasağının ne zaman kaldırılacağı en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’dan sokağa çıkma yasağıyla ilgili çarpıcı bir açıklama geldi.

CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu programa katılan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, “Sağlık açısından sokağa çıkma kısıtlamasının devam etmesinde fayda var. Ama bir taraftan da işin ekonomik boyutunu unutmamak lazım. Bir ülke sürekli sokağa çıkmayarak, iş yerlerini kapatarak kendi varlığını sürdüremez. Mutlaka bazı tedbirler kaldırılacak ya da konacak. Her kaldırılan tedbirin risk oluşturduğunu düşünmek lazım.

319811-1611952506-1200x799.jpg

“O ZAMAN TEDBİR ALMANIZA GEREK KALMAZ”

Şöyle bir ortam düşünün; bütün insanlar dışarıya çıkın dediğinizde maskesini düzgün takıyor ve fiziksel mesafeye dikkat ediyor. Sizin zaten hiçbir tedbir almanıza gerek kalmaz ki o zaman. Düğün ve nişanlarını yaparsınız, barları ve restoranları açabilirsiniz. Camilerde ibadetinizi yapabilirsiniz. Bütün bu problemler bazı insanların kurallara uymaması nedeniyle ortaya çıkıyor. Herkes kurallara dikkat ederse virüsün insanlara bulaşma şansı yok" ifadelerini kullandı.