PS5 için geliştirilen yeni nesil VR'ın henüz açıklanmayan özellikleri

PS5 için geliştirilen yeni nesil VR'ın henüz açıklanmayan özellikleri
Bu yılın başlarında duyurulan PlayStation 5 için geliştirilen yeni VR cihazı Digital Foundry'nin söylediği üzere henüz açıklanmayan etkileyici özelliklere sahip.  Sektörün güvenilir isimlerinden Digital Foundry de geçtiğimiz saatlerde heyecanlandıran bazı açıklamalar yaptı.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz aylarda yeni nesil bir PlayStation VR cihazı üzerinde çalıştığını açıklamıştı. Konsola dair bazı resmi olmayan ayrıntılar paylaşılsa da hala pek bir detay bilmiyoruz.

Donanım Haber’de yer alan habere göre, sektörün güvenilir isimlerinden Digital Foundry de geçtiğimiz saatlerde heyecanlandıran bazı açıklamalar yaptı.

"CİHAZ GERÇEKTEN ETKİLEYİCİ"

Digital Foundry''nin Direct Weekly isimli videosunun bu haftaki bölümünde teknoloji editörü Richard Leadbetter, yeni nesil PlayStation VR hakkında konuştu. Leadbetter, yeni PlayStation VR''ın henüz sızdırılmayan bazı özelliklerini gördüklerini ve cihaz gerçekten etkileyici olduğunu aktardı.

Ne yazık ki özellikler için bir ipucu veya detay paylaşmadı.

Richard Leadbetter ayrıca daha öncesinde sızdırılan bazı etkileyici özellikleri de laf arasında onayladı diyebiliriz. Sızdırılan özellikler şöyleydi: 

• Cihaz 4000x2040 çözünürlüğe sahip olacak. Mevcut cihaz 1920x1080.

• Geliştirilmiş bir göz takip sistemine sahip olacak. Yani cihaz baktığınız yeri hızlı bir şekilde algılayıp odaklandığınız nesneleri daha ayrıntılı bir şekilde oluşturabilecek. Bu sistem PS5''in SSD''si ile bir araya gelince gerçekten daha da heyecan verici oluyor.

• Yalnızca kontrolcüde değil, aynı zamanda kafa setinde de dokunsal geri bildirim bulunacak. Bu oyun deneyimini çok daha üst seviyelere çıkarsa da riskli bir durum olduğunu söylemek gerek. Bu yüzden Sony bu konuda çok hassas davranacaktır.

• Daha önce de açıklandığı gibi kafa seti yalnızca tek bir kablo ile PlayStation''a bağlı olacak ve bu da hareketlerinizi daha rahat yapmanızı sağlayacak.

Yeni nesil VR cihazının resmi tanıtımı ne zaman yapılacak ya da cihaz ne zaman çıkış yapacak bilinmiyor. Ancak gerçekten de etkileyici bir cihaz üzerinde çalışıyorlar gibi duruyor. Cihazın 2022 veya 2023 yılında çıkması bekleniyor. Cihazın daha öncesinde paylaşılan resmi kontrolcü görsellerini aşağıda bulabiilirsiniz.