Putin, Macron'u beklemeden salondan ayrıldı

Putin, Macron'u beklemeden salondan ayrıldı
Rusya Lideri Putin, basın toplantısından Fransa Cumhurbaşkanı Macron’u beklemeden salondan ayrıldı. Putin, ikili görüşmelerde de Macron ile uzun bir masada mesafeli oturmuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Moskova''daki Kremlin Sarayı''nda Ukrayna krizi üzerine bir araya geldi. 

Gözler Rusya-Ukrayna krizi devam ederken Rusya ve Fransa liderlerinin toplantısına çevrildi. Moskova''da gerçekleştirilen basın toplantısı sona ererken, Putin''in, ''Gel'' işareti yaparak Macron''u beklemeden salondan ayrılması ilginç anlar oluşturdu. O anlar basın kameralarına bakın nasıl yansıdı.

Öte yandan, Putin’in toplantı sonrası Macron’u beklemeden salondan ayrılması da dikkatlerden kaçmadı.

Bir gazetecinin Putin''e Fransa ile Rusya arasında savaş mı olsun istiyorsunuz?" demesinin ardından basın toplantısını terk etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştükten sonra çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. 

Putin yaptığı açıklamasında ‘Ukrayna’nın doktrin belgelerinde Rusya ‘düşman’ olarak tanımlanıyor ve Kırım’ın askeri yollarla geri alınması belirtiliyor. Ukrayna’nın NATO üyesi olduğunu tasavvur edin. O zaman Rusya ve NATO arasında askeri çatışma meydana gelecek demektir’ ifadelerini kullandı.

5 saatten fazla süren görüşmenin ardından her iki lider ortak basın toplantısında konuştu.

İlgili Haberler