Rahim Cavadbeyli gözaltında mide kanaması geçirdi

Rahim Cavadbeyli gözaltında mide kanaması geçirdi
Van'daki göçmen kampında gözaltında tutulan Azerbaycan Türk'ü ve Türk milliyetçisi edebiyatçı Rahim Cavadbeyli'nin mide kanaması geçirdiği öğrenildi. İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, durumu Meclis'e taşıdı.

İran'da Türk milliyetçiliği yaptığı için suçlu ilan edilen ve Türkiye'de gözaltında bulunan Rahim Cavadbeyli ile ilgili üzücü bir gelişme yaşandı.

2 Ağustos'ta gözaltına alındıktan sonra Van'daki Kurubaş Göçmen Kampı'nda tutulan Cavadbeyli'nin mide kanaması geçirdiği öğrenildi.

İYİ PARTİLİ BAHŞİ MECLİS'E TAŞIDI

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Cavadbeyli'nin geçirdiği rahatsızlığı Meclis'e taşıdı.

Bahşi, Meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

'AĞIR VE SAĞLIKSIZ ŞARTLARDA GÖZALTINDA TUTULMAKTADIR'

"Rahim Cavadbeyli'yi tanıyan var mı bilmiyorum. Kendisi Tebrizli bir Türk'tür. 4 yıldan beri mülteci statüsünde BM Mülteci Yüsek Komiserliği gözetiminde Türkiye'de yaşamaktadır. Cavadbeyli 105 gündür İran'a iade edilmek üzere Van'da olumsuz şartlar altında bulundurulmaktadır. Çok ağır ve sağlıksız şartlarda mide kanaması geçirdiğinde doktoru ulaşmasında bile çok büyük zorluklar yaşayarak gözaltında tutulmaktadır."

'NASIL BİR ÜLKE OLDUK Kİ UYGUR TÜRKLERİNİ, TÜRKMENLERİ GÖRMEZDEN GELİRİZ?'

"Cavadbeyli Türk milliyetçisi bir edebiyatçıdır. Eserleri dünyanın birçok ülkesinde yayınlanmıştır. Biz nasıl bir ülke olduk? Burnumuzun dibinde adalarımız işgal edilir ses çıkarmayız, Putin Kırım'ı işgal eder sineye çekeriz. Çin zulmünden kaçan Uygur Türklerini havalimanında bekletiriz. Çin'de zulüm gören Uygur Türklerini görmezden geliriz. Irak'tan, Suriye'den gelen Türkmenler büyük sıkıntılar çeker, milyonlarca Arap ellerini kollarını sallayarak dolaşır, ayrı ayrı her türlü hizmetten parasız yararlanır. Her kişiye ayrı ayrı asgari ücretin üzerinde harçlık verilir, üniversitelere sınavsız alınırlar."

İlgili Haberler