Ramazan pidesinden bir kötü haber daha

Ramazan pidesinden bir kötü haber daha
Ekonomik krizle boğuşan vatandaş Ramazan sofrasına ne koyacağını kara kara düşünürken, bir darbe de pideden yiyecek. 330 gram pide için 6 TL satış fiyatı açıklansa da, fırıncılar pideyi 7 ile 10 TL arasında satmayı planlıyor.

Vatandaş ne yiyip ne içeceğini kara kara düşünürken

Un fiyatlarındaki korkunç artık fırıncıları da zora soktu. Bunların başında ise, elektrik, doğalgaz, un, odun ve işçi maliyetlerinin uçması geliyor.

İstanbul''da geçen yıl 4 lira olan 365 gramlık Ramazan pidesinin bu yıl hem fiyatı arttı hem de gramajı düştü. İstanbul Fırıncılar Odası bu sene Ramazan ayında 330 gram sade pidenin 6 liradan, susamlı, yumurtalı 415 gram pidenin ise 9 TL''den satılacağını açıklamıştı.

Fırıncılar ise bu fiyata pide satmanın imkansız olduğunu belirterek "330 gram pide yaparsak fırına atınca kuruyacak. Pamuk gibi pidenin yerine tahta parçası gibi sert pide çıkacak. Müşteri sıcak sıcak aldığı pideyi ağız tadıyla yiyemeyince bize isyan edecek. Müşteri kaybına da neden olacaktır" yorumunu yaptı.

Pideyi 7 ila 10 TL arasında satmanın mantıklı olduğunu söyleyen fırıncılar "400 gram ve üstündeki pide bize zarar ettirmez. Hem de pamuk gibi yumuşacık olur. Sofrada 2 saat beklese de ağızda lokum tadı bırakır" dediler.

Kalabalık ailelerin sofrasına bu sene pide giremeyeceğini söyleyen başka bir fırıncı ise "Biz fazla pide satmak istemez miyiz. Ama evine ucuz olduğu için bayat ekmek götüren vatandaşlar iftar için her gün 30 TL civarında pide parası ödemez" dedi.

 

İlgili Haberler