Ramazan sonrası kilo almamanın yolları

Ramazan sonrası kilo almamanın yolları
Diyet Uzmanı Başak İnsel Aydın, “oruç döneminden sonra kilo almamak için bayramda tüketilen besinlere dikkat edilmeli” açıklamasında bulunması dikkat çekti.

Ramazan ayı boyunca uzun süren açlık ve az besin tüketimi metabolizma hızında yavaşlamalara neden olabilir.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Başak İnsel Aydın, kişilerin Ramazan ayından sonra hızlı bir şekilde eski yeme düzenine dönmelerinin kilo artışını etkilediğini belirtti.

Aydın, “Ramazan’da azalan öğün sayısının bayramla birlikte artması mide ağrısı, şişkinlik, hazımsızlık, mide yanması gibi bazı sindirim sistemi şikâyetlerine yol açabiliyor. Kan şekerindeki dengesizlikle birlikte hızlı kilo artışı görülebilir. Bu nedenle oruç döneminden sonra kilo almamak için bayramda tüketilen besinlere dikkat edilmeli” ifadelerini kullandı.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Başak İnsel Aydın, Bayram sofralarında aile veya arkadaşlar ile yapılan hoş sohbetler eşliğinde fark edilmeden tüketilen yiyecek miktarının arttığına dikkat çekti.

Aydın, bayramda ikram edilen şeker, çikolata, hamur işleri, şerbetli tatlılar gibi gıdalara hayır diyememek kan şekerinin hızla yükselmesine ve enerji içeriği yüksek gıdalar tüketmeye yol açabildiğini belirtti.

Ramazan Bayramı için sağlıklı beslenme önerilerinde bulundu:

-KAHVALTI ATLANMAMALI

-BAYRAM ZİYARETLERİNDE TATLI OLACAĞINDAN KAHVALTIDA ŞEKERDEN UZAK DURULMALI

-SÜTLÜ TATLILAR TERCİH EDİLMELİ

-SU TÜKETİMİ ATLANMAMALI

İlgili Haberler