Rasim Öztekin kimdir

Rasim Öztekin kimdir
Rasim Öztekin, geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı . Ünlü tiyatro oyuncusu Öztekin, tedavi gördüğü Siyami Ersek Hastanesinde hayatını kaybetti. Peki, Rasim Öztekin kimdir? Rasim Öztekin nerelidir? Rasim Öztekin kaç yaşında?

Rasim Öztekin, geçirdiği rahatsızlık sebebiyle 7 Mart günü hastaneye kaldırıldı. Kalbi duran sanatçı, tedavi altında. Sağlık durumu iyiye giden Rasim Öztekin hakkında vatandaşlar araştırma yapıyor. Peki, Rasim Öztekin kimdir? Rasim Öztekin nerelidir? Rasim Öztekin kaç yaşında? İşte, Rasim Öztekin hakkında merak edilenler.

RASİM ÖZTEKİN KİMDİR?

Rasim Öztekin, 14 Ocak 1959 günü İstanbul''da doğdu. Eğitimini  Galatasaray Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulunda tamamlayan Rasim Öztekin, sanat hayatına  İstanbul Akademik Sanatçılar Topluluğu ve Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ve Nöbetçi Tiyatro’da başladı.

Ferhan Şensoy''a ait Ortaoyuncular topluluğunda dahil olan Rasim Öztekin, profesyonel olarak tiyatro sanatçılığına bu dönemde başladı.

Sanat tarihi açısından gelenek olan Kel Hasan Efendi''nin kavuğu, Ferhan Şensoy tarafından 2016''da kendisine verildi. Kendisindeki kavuğu, 20 Eylül 2020 tarihinde ise kavuğu Şevket Çoruh''a devretti.

Televizyonlarda da çalışan Rasim Öztekin,1992-1995 yılları arasında çeşitli programlar yaptı. 1994 yılında Gani Müjde ve Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı “2071’de Türkiye” adlı müzikali sahneye koyup oynadı. TRT''ye program metin yazarlığı ve bir dönem Akşam gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Youtube kanalından yayınlar yapmaktaydı.

Rasim Öztekin 8 Mart 2021 tarihinde tedavi gördüğü Siyami Ersek hastanesinde hayatını kaybetti